eur:
389.11
usd:
367.51
bux:
55878.43
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Rendőrök finn módszerrel szondáztatnak a hajdúságban, 162 sofőrből egy bukott meg
Nyitókép: Police.hu

Autósok, figyelem: változnak a helyszíni bírságolás szabályai

Összesen tizenhárom közlekedési tárgyú törvény módosul, ha elfogadja a parlament a most beterjesztett javaslatot.

Kedden benyújtotta a kormány az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztését, amely tizenhárom különféle törvény egyes passzusait módosítaná. A tervezett változtatások között kisebb, technikai jellegű szabályváltoztatások mellett érdemi újdonságok is vannak – írja a Telex.

A Lázár János építési és közlekedési miniszter által jegyzett jogszabálytervezet például pontosítja az egyes közúti közlekedési szabályszegések helyszíni eljárásra vonatkozó szabályait, és a „szabályszegést helyszínen elismerő személlyel szemben közigazgatási bírságként helyszíni bírság kerül kiszabásra” a törvénytervezet szerint.

A behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra vonatkozó egyes szabályszegéseknél a gépjárművezető távollétében kiszabható közigazgatási bírságot a javaslat megszünteti, de módosítja a közterület-felügyeletről szóló törvényt is.

Ezenkívül a közlekedési elektronikus azonosítóról szóló szabályokkal összhangba hozzák a személyi adatokról és lakcímnyilvántartásáról szóló törvényt, de változtatnak a taxiszolgáltatók adatkezelési kötelezettségeinek szabályozásán.

A törvénytervezet jelentősen megemelné a légiközlekedési hatósági eljárások díjait is: a pilóták szakszolgálati engedélyével kapcsolatban a képző szervezet éves felügyeleti díja, valamint a repülőorvosi központ éves felügyelete is kétmillió forintba kerül majd. Előbbi eddig 120 ezer, utóbbi 60 ezer forint volt.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Óvatos emelkedéssel kezdték az európai tőzsdék szeptember utolsó kereskedési napját, miután az amerikai indexek pluszban zártak csütörtökön, és az ázsiai részvénypiacokon is többnyire jó volt a hangulat hajnalban. A délelőtti eurózónás inflációs adatokat követően tovább emelkedtek az irányadó európai indexek, de délután még az Egyesült Államokból is érkezett inflációs statisztika. A magyar tőzsdén az OTP felfelé korrigál a tegnapi hír nélküli esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×