eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrök finn módszerrel szondáztatnak a hajdúságban, 162 sofőrből egy bukott meg
Nyitókép: Police.hu

Autósok, figyelem: változnak a helyszíni bírságolás szabályai

Összesen tizenhárom közlekedési tárgyú törvény módosul, ha elfogadja a parlament a most beterjesztett javaslatot.

Kedden benyújtotta a kormány az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztését, amely tizenhárom különféle törvény egyes passzusait módosítaná. A tervezett változtatások között kisebb, technikai jellegű szabályváltoztatások mellett érdemi újdonságok is vannak – írja a Telex.

A Lázár János építési és közlekedési miniszter által jegyzett jogszabálytervezet például pontosítja az egyes közúti közlekedési szabályszegések helyszíni eljárásra vonatkozó szabályait, és a „szabályszegést helyszínen elismerő személlyel szemben közigazgatási bírságként helyszíni bírság kerül kiszabásra” a törvénytervezet szerint.

A behajtási tilalomra, a korlátozott övezetre (zóna), a kötelező haladási irányra vonatkozó egyes szabályszegéseknél a gépjárművezető távollétében kiszabható közigazgatási bírságot a javaslat megszünteti, de módosítja a közterület-felügyeletről szóló törvényt is.

Ezenkívül a közlekedési elektronikus azonosítóról szóló szabályokkal összhangba hozzák a személyi adatokról és lakcímnyilvántartásáról szóló törvényt, de változtatnak a taxiszolgáltatók adatkezelési kötelezettségeinek szabályozásán.

A törvénytervezet jelentősen megemelné a légiközlekedési hatósági eljárások díjait is: a pilóták szakszolgálati engedélyével kapcsolatban a képző szervezet éves felügyeleti díja, valamint a repülőorvosi központ éves felügyelete is kétmillió forintba kerül majd. Előbbi eddig 120 ezer, utóbbi 60 ezer forint volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×