eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fotó: BKK
Nyitókép: BKK

Ha jót akar magának, kerülje a népligeti felüljárót

Hétfőtől részlegesen lezárják Budapest egyik legforgalmasabb felüljáróját.

A hídon a városközpont irányába csak egy sávon lehet majd haladni, a városközpontból kifelé viszont járható lesz mindkét forgalmi sáv. A helyszíni munkák várhatóan július elején fejeződnek be - írja a vg.hu.

A belváros irányába tartóknak a közösségi közlekedést, elsősorban az M3-as metró használatát javasolja.

A lezárásra azért van szükség, mert megkezdődik a részletes vizsgálata az 1978-ban átadott műtárgy állapotának. A Budapest Közút Zrt. hangsúlyozta, hogy azon

továbbra is biztonságosan lehet közlekedni az érvényben lévő súlykorlátozás figyelembevételével:
  • a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át rajta,
  • a BKK által üzemeltetett buszok esetében pedig a 19 tonnánál nehezebb járművekre vonatkozik a korlátozás.

Egyelőre annyit tudni, hogy a Pénzverde előtti szakaszán a városközpont felé vezető oldalon a külső sávot körülbelül 200 méter hosszban egymásba kapcsolt beton terelőelemekkel fogják leválasztani. A felüljáró alatt a 2022 decemberében lezárt parkolóhelyek továbbra sem lesznek használhatók, valamint a híd alatt vezető kerékpáros nyomvonal is lezárva marad.

A felüljáró érintett szakaszán a burkolat, a szalagkorlát, a szegély és a dilatációk elbontását követően két hossztartó hídgerendát emelnek ki.

A vg.hu úgy tudja: a rövidesen megkezdődő vizsgálat arra a kérdésre keresi a választ, hogy

el kell-e bontani a népligeti felüljárót, vagy sem.

A most kezdődő műszaki felmérés, így kiterjed arra, hogy a felüljáró milyen mértékben terhelhető, az esetleges felújítása során milyen beavatkozásokat kell elvégezni,ezek elvégezhetők-e a jövőbeni fennmaradása érdekében.

Így még az sem kizárt, hogy amennyiben úgy ítélik meg, a felújítás nem jó megoldás, akkor megszüntetik az 1978 decemberében átadott felüljárót.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×