INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

ungvár

kórház

adomány

magyar református szeretetszolgálat

Az adomány már célba ért, most egy orvoscsapat készül kárpátaljai misszióra

Az adomány már célba ért, most egy orvoscsapat készül kárpátaljai misszióra

Infostart / InfoRádió - Tatár Tímea

Több mint 6 millió forint értékű adományt juttatott el a Magyar Református Szeretetszolgálat az Ungvári Városi Klinikai Kórháznak, ami a helyi lakosságon túl a sebesült katonák ellátásáért is felelős. Olyan hiánypótló eszközöket vittek, amik nem csak a napi működést biztosítják, de az eszközpark fejlesztését is szolgálják, hamarosan pedig egy orvoscsapat indulhat kárpátaljai szolgálatra.

Az infúziós sóoldatokat és szerelékeket, fecskendőket, négy kórházi ágyat és éjjeli szekrényeket, antibakteriális folyékony szappant, valamint egy sebészeti endoszkópos kamerát tartalmazó támogatást Iszlai Gergely, az MRSZ debreceni irodájának operatív vezetője adta át az egészségügyi intézmény igazgatóhelyettesének.

Ivan Kurah megköszönte a szeretetszolgálat folyamatos segítségét, és hangsúlyozta, hogy a környező országok karitatív szervezeteinek támogatásai közül kiemelkedik a Magyar Református Szeretetszolgálat tevékenysége, amely lehetővé teszi a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátás biztosítását. Külön kiemelte, hogy az adomány célirányos, azt minden esetben a kórház igényei szerint állítják össze.

Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy a háború kitörése óta a helyi lakosság mellett több tízezer belső menekültet részesítenek egészségügyi ellátásban. Az utóbbi hetekben-hónapokban pedig sebesült katonákat is kezelnek az intézményben, ahol

naponta akár 8-12 műtétre is sor kerül.

Katona Viktória, az MRSZ kárpátaljai szolgálatokat vezető lelkipásztora közölte, hogy eddig körülbelül 16 ezer euró értékű adományt adott át a szeretetszolgálat az ungvári városi kórháznak. Amennyiben speciális igény merül fel, akkor szükség esetén az MRSZ külföldi támogatóihoz fordulnak, hogy kielégítsék azt.

Az idei tervekről szólva Katona Viktória kiemelte, hogy a tárgyi segítségnyújtáson felül szakmai támogatást is szeretnének nyújtani a Kárpátalján maradt orvosoknak, ezért rövidesen szakorvosok és nővérek látogatnak a Magyarországgal szomszédos ukrajnai régióba, ahol együtt dolgoznak majd a helyi kollégáikkal. A kezdeményezésre „nyitott a magyarországi orvosközösség” – fogalmazott a szeretetszolgálat kárpátaljai szolgálatokat vezető lelkipásztora.

Nyitókép: jobbadni.hu/Stefan Puyo, Iszlai Gergely

Kapcsolódó hang

Az adomány már célba ért, most egy orvoscsapat készül kárpátaljai misszióra
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018