eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Orbán Viktor közös fotóval, Novák Katalin Facebook-poszttal búcsúzik a pápától

A miniszterelnök közös fotót posztolt, és azt írta hozzá: Isten nyugosztalja Őszentsége XVI. Benedek emeritus pápát!

A miniszterelök a Vatikánba küldött táviratban pedig azt írta: a kormányfő szerint XVI. Benedekre mindig emlékezni fognak a vallások közötti párbeszéd iránti bátorságáért és elkötelezettségéért.

Orbán Viktor - mint írta - hálával emlékezik vissza a 2010-es magánkihallgatására Benedek pápánál. Hozzátette: a hitről, a család szentségéről és közös keresztény gyökereink védelmének fontosságáról folytatott beszélgetéseik azóta is erősen befolyásolják nézeteit.

Most, a gyász idején csatlakozunk az imákhoz, és őszinte részvétünket fejezzük ki a katolikus egyház papságának és híveinek - írta a Vatikánba küldött táviratában Orbán Viktor.

Posztolt Novák Katalin Köztársasági elnök is.

Az ellenzéki LMP közleményt adott ki, amelyben írják: XVI. Benedek szemléletmódja sokakat hozzásegített ahhoz, hogy szembesüljünk korunk lehetőségeivel és veszélyeivel. Úgy fogalmaznak: a zöldeknek is tanulságul szolgálnak például a teremtett világ védelmében megfogalmazott gondolatai.

Idézik 2010-es újévi üzenetét, amelyben - egyebek közt között - ezt írta:

„Mindazonáltal figyelembe kell vennünk, hogy az ökológiai válságot nem értékelhetjük a hozzá fűződő kérdésektől függetlenül, mivel szoros kapcsolatban áll magával a fejlődés fogalmával, és az emberről, illetve embertársaival és a teremtett világgal való kapcsolatáról alkotott elképzeléssel.

Bölcs dolog tehát alaposan és nagy távlatban felülvizsgálni a fejlődési modellt, átgondolni a gazdaság és a gazdasági célok értelmét, hogy kijavítsuk működési zavarait és torzulásait.”

Az LMP úgy fogalmaz: azzal adózunk leginkább emléke előtt, ha komolyan vesszük szavait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×