eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tired female nurse in hospital corridor
Nyitókép: PIKSEL/Getty Images

MOK: négy és fél ezer orvos hajlandó letétbe helyezni a felmondását

A Magyar Orvosi Kamara gyorsfelmérést végzett 8000 orvos bevonásával arra vonatkozóan, hogy mi lehet a szakma reakciója a szerdán elfogadott egészségügyi reformtervre.

A felmérés alkalmával 4500-an azt mondták, hajlandóak letétbe helyezni a felmondásukat, 6800-an pedig az önként vállalt túlmunka szerződéseikről állították ugyanezt – írja a Népszava. A válaszolók mintegy harmada az alapellátásban, a többség szakrendelőben, illetve kórházban dolgozik.

„A válaszadók 96,6 százaléka érezte úgy, hogy a jelen helyzetben szükség van a küldöttgyűlés összehívására” – részletezte a lapnak a kérdőívre érkezett reakciókat Álmos Péter, a köztestület alelnöke, jelezve: egyelőre nem gyűjtik a felmondásokat, a cél pusztán a szándék felmérése volt.

Arra a kérdésre, hogy mi a következő lépésük válaszul a törvényjavaslat szerdai, parlamenti megszavazására, azt felelte: „arra fogjuk kérni a köztársasági elnököt, küldje vissza megfontolásra a jogalkotóknak, hogy egy olyan törvény születhessen, amely mögött van szakmai konszenzus.”

A MOK jövő év elejére hívja össze a rendkívüli országos küldöttgyűlését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×