INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

egészségügy

mok

sürgősségi ellátás

kórház

orvos

Tired female nurse in hospital corridor

MOK: négy és fél ezer orvos hajlandó letétbe helyezni a felmondását

Infostart

A Magyar Orvosi Kamara gyorsfelmérést végzett 8000 orvos bevonásával arra vonatkozóan, hogy mi lehet a szakma reakciója a szerdán elfogadott egészségügyi reformtervre.

A felmérés alkalmával 4500-an azt mondták, hajlandóak letétbe helyezni a felmondásukat, 6800-an pedig az önként vállalt túlmunka szerződéseikről állították ugyanezt – írja a Népszava. A válaszolók mintegy harmada az alapellátásban, a többség szakrendelőben, illetve kórházban dolgozik.

„A válaszadók 96,6 százaléka érezte úgy, hogy a jelen helyzetben szükség van a küldöttgyűlés összehívására” – részletezte a lapnak a kérdőívre érkezett reakciókat Álmos Péter, a köztestület alelnöke, jelezve: egyelőre nem gyűjtik a felmondásokat, a cél pusztán a szándék felmérése volt.

Arra a kérdésre, hogy mi a következő lépésük válaszul a törvényjavaslat szerdai, parlamenti megszavazására, azt felelte: „arra fogjuk kérni a köztársasági elnököt, küldje vissza megfontolásra a jogalkotóknak, hogy egy olyan törvény születhessen, amely mögött van szakmai konszenzus.”

A MOK jövő év elejére hívja össze a rendkívüli országos küldöttgyűlését.

Nyitókép: PIKSEL/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018