eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Tired female nurse in hospital corridor
Nyitókép: PIKSEL/Getty Images

MOK: négy és fél ezer orvos hajlandó letétbe helyezni a felmondását

A Magyar Orvosi Kamara gyorsfelmérést végzett 8000 orvos bevonásával arra vonatkozóan, hogy mi lehet a szakma reakciója a szerdán elfogadott egészségügyi reformtervre.

A felmérés alkalmával 4500-an azt mondták, hajlandóak letétbe helyezni a felmondásukat, 6800-an pedig az önként vállalt túlmunka szerződéseikről állították ugyanezt – írja a Népszava. A válaszolók mintegy harmada az alapellátásban, a többség szakrendelőben, illetve kórházban dolgozik.

„A válaszadók 96,6 százaléka érezte úgy, hogy a jelen helyzetben szükség van a küldöttgyűlés összehívására” – részletezte a lapnak a kérdőívre érkezett reakciókat Álmos Péter, a köztestület alelnöke, jelezve: egyelőre nem gyűjtik a felmondásokat, a cél pusztán a szándék felmérése volt.

Arra a kérdésre, hogy mi a következő lépésük válaszul a törvényjavaslat szerdai, parlamenti megszavazására, azt felelte: „arra fogjuk kérni a köztársasági elnököt, küldje vissza megfontolásra a jogalkotóknak, hogy egy olyan törvény születhessen, amely mögött van szakmai konszenzus.”

A MOK jövő év elejére hívja össze a rendkívüli országos küldöttgyűlését.

Címlapról ajánljuk
Közeleg a Balaton leglátványosabb eseménye

Közeleg a Balaton leglátványosabb eseménye

Várhatóan csaknem 550 hajó indul az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. A július 18-án rajtoló Balaton-kerülő versenyről Haranghy Csabát, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Drámai lemaradásban az észak-magyarországi diákok

Drámai lemaradásban az észak-magyarországi diákok

Ahogy korábban írtuk, a magyar diákok nemzetközi összehasonlításban 2023-ban is gyengén teljesítettek a kompetenciafelméréseken. A kreatív gondolkodást mérő mutatóban a 15 éves magyar diákok teljesítménye nem éri el az OECD-országok átlagát. 2022-höz képest minden évfolyamon, minden mérési területen rontottak a diákok, ami mögött országrészenként is jelentős területi eltérések láthatók. Míg Budapesten és Nyugat-Magyarországon jellemzően jobb eredmények születtek, addig az észak-magyarországi vármegyékben élő gyerekek eredményei jóval elmaradnak az átlagtól - írja az Eduline.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×