eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Büntetlen előéletű hackert keres a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal minden bizonnyal erősíteni szeretné a biztonságát az online médiatérben. A pozícióra hagyományos álláshirdetésekben keres jelentkezőt december 9-ig.

Etikus hackert keres álláshirdetésében a NAV, melyet határozatlan időre és teljes állásban lehetne betölteni. A jelentkezőtől a szakirányú képzettségen túl magyar állampolgárságot, belföldi lakóhelyet és büntetlen előéletet várnak el. Emellett számítania kell nemzetbiztonsági átvilágításra, biztonsági ellenőrzésre és alkalmassági vizsgálatra – írja a magyarnemzet.hu.

A személynek majd részt kell vennie a NAV információs rendszereinek tesztelésében is, a hibák kimutatásában, javításában. A feladatok között szerepel a hekkertámadások feltárása, kivizsgálása és a kibergyakorlatok lebonyolítása. Az adóhivatalban precíz, önálló munkavégzésre alkalmas és együttműködő hekkert keresnek, aki ráadásul csapatjátékos is.

A NAV szóvivője azt mondta, hogy fejlett digitális ellenőrzési és nyilvántartási rendszereket alakítottak ki. A hivatal adatvagyona emiatt ma már összesen mintegy 11 petabyte-nyi, ami kétszázötven évnyi, HD-minőségű filmnek felel meg. "Adatainkat, informatikai rendszereinket védenünk kell, s fel kell készülnünk minden elképzelhető forgatókönyvre" – mondta Kis Péter András. Az etikus hacker alkalmazása az eddigi kibervédelmi megoldások mellett új eszközt adna a NAV kezébe.

A szervezet emellett webtitkárt, vagyis kommunikációs szakreferenst is felvenne. Az ellátandó feladatok között szerepel a hatóság internetes felületeinek kezelése, aloldalak létrehozása, hírlevélszerkesztés és tartalmak készítése. A szakember közreműködne a NAV telefonos alkalmazásának felügyeletében és közösségi oldalainak gondozásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×