eur:
392.73
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Kisiklott szerelvény a fogaskerekű Városkút és Svábhegy közötti megállójában 2014. június 7-én. A balesetben személyi sérülés nem történt.
Nyitókép: Öt éve hasonló eset történt: kisiklott szerelvény a fogaskerekű Városkút és Svábhegy közötti megállójában 2014. június 7-én. MTI Fotó: Lakatos Péter

Itt a BKK válasza Fürjes Balázs követelésére

Kibővített buszos pótlás lesz a fogaskerekű helyett.

Újabb pótlóbuszok indulnak a fogaskerekű helyett december 5-től - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a téli üzemszünetben a korábban megszokott rend szerint, több vonalon is közlekednek pótlóbuszok a fogaskerekű helyett, és hétfőtől az alsó szakaszon a 60A és a 60B jelzésű buszokkal, a felső szakaszon a 60-as járatszámú fogaspótló járattal is lehet majd utazni.

A 60A és a 60B pótlóbusz segíti az Orgonás és az Esze Tamás iskola megálló megközelítését, míg a 60-as pótlóbusz segíti a Művész út és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló elérését.

"A pótlóbuszok minden időszakban igényvezérelten közlekednek, azaz csak akkor indulnak, ha a BKK ügyfelei előzetesen jelzik utazási szándékukat. A telebuszos közlekedés az erőforrások gazdaságosabb felhasználása mellett azt is biztosítja, hogy a BKK valós képet kapjon az utazási igények tényleges mértékéről" - olvasható a közleményben.

Ismert, korábban részben a rezsikrízisre, részben a felújításra hivatkozva tavaszig meghosszabbította a fogas üzemstopját a főváros, erre reagálva Fürjes Balázs államtitkár azt követelte, oldja meg a BKK a pótlást. Korábban a közlekedési vállalat a 21-es buszcsaládot ajánlotta az utazóközönség figyelmébe.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

Megcsapták az amerikai tőzsdéket, de már oldódik a hangulat

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×