INFORÁDIÓ
2023. március 23. csütörtök
Emőke

baleset

bicikli

átkelő

Sokak által nem ismert szabálytalanság miatt ütöttek el egy 13 éves biciklist

Sokak által nem ismert szabálytalanság miatt ütöttek el egy 13 éves biciklist

Infostart

A tapasztalatok alapján a kerékpárosok nem minden esetben ismerik a rájuk vonatkozó szabályokat.

A rendőrség közzétett egy videót, melyen az látszik, hogy egy fiatal kerékpáros áthajt egy forgalmas út zebráján. Miután elérte a járdaszigetet, a biciklis-és gyalogos közlekedésre egyaránt alkalmas átkelőn a gyalogosok oldalára ment. Amikor áthajtott az úton, elütötte egy arra közlekedő autó. A balesetet követően a 13 éves kerékpáros megsérült, az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt.

A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik: a körülmények tisztázása érdekében várják annak a jelentkezését, aki látta a biciklis balesetet:

A győri baleset jól példázza, hogy sok bicikliző kerékpárútként használja a gyalogjárdát, amivel a gyalogosokat és saját testi épségüket veszélyeztetik. A police.hu oldalán azt írja, a fenti baleset a főbb szabálytalanságok közé tartozik. A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen való áthaladáskor a biciklivel közlekedők sokszor nem szállnak le a járműről, és a gyalogosok között szlalomozva kerékpároznak át a zebrán.

A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs.

A rendőrség felhívta a figyelmet: a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárról le kell szállni, és csak a biciklit tolva szabad az úttesten áthaladni. Az utat keresztező kerékpárúton lehet a kerékpárt hajtva közlekedni, ezeken a helyeken a közút kezelője megfelelő táblázással szabályozza az elsőbbséget.

Ennél az esetnél ráadásul a kerékpárosok számára egy elsőbbségadásra figyelmeztető táblát is kitettek. Az autóst viszont felelősségre vonhatják, mert nem nyújtott segítséget az elütött tinédzsernek.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018