eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Teherautók a felújítás alatt álló Lánchíd próbaterhelésén 2022. november 12-én. A napokban fejeződött be az aszfaltozás a hídon, amelynek 18 hónapos lezárása a végéhez közeledik. A hídpályát december közepén visszakapják a közlekedők, a járdákon és az aluljárókon azonban még jövőre is dolgozni fognak a szakemberek.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely ismertette a lánchídi menetrendet

December közepétől szabad a Lánchíd a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára - írja legfrissebb posztjában a főpolgármester.

A bejegyzésben hosszasan értekezik arról, hogy a tartják a tervezett költségeket, majd néhány konkrétumot is elárult. At írja: december közepétől (pontos dátum nincs) az elkészült útpályát a BKK-buszok, a taxik és a kerékpárosok vehetik birtokba.

Mivel a felújítás következő üteme a gyalogosok által használható szakaszok megújítása, ezért a gyalogosok a felújítás következő szakaszának lezárta után vehetik újra birtokba a hidat, várhatóan 2023 őszén.

A hídon növelik a buszok számát (16, 105, 178), új járatot is indítanak, éppen azért, hogy a lehető legnagyobb mértékben kihasználják a szabad utat a Lánchídon

A Lánchíd a híd a teljes átadásig munkaterület.

Ezért a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán kell döntenünk. Karácsony Gergely úgy tartja helyesnek, ha erről

kikérik a budapestiek véleményét is.

Így a budapestiek megalapozottan, egy bő féléves tesztidőszak után dönthetnek arról, mi legyen a Lánchíd végleges funkciója a jövőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×