INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

siófok

melegvíz

iskola

konyha

polgármester

A víztorony a siófoki Fő téren 2018. június 29-én. Idén ünneplik Siófok várossá válásának 50. évfordulóját.

"Förmedvényt" kapott Siófok polgármestere a tankerülettől

Infostart

Kiakadt a tankerület levelét olvasva Siófok polgármestere. Ebben ugyanis arról tájékoztatják mindenféle egyeztetés nélkül, hogy a köznevelési intézmények konyhái ezentúl tőlük nem kapnak meleg vizet.

Levelet hozott a Posta - így kezdi Facebook-posztját Lengyel Róbert. Siófok polgármesterét ebben arról értesítik, hogy december 1-től nem lesz melegvíz a köznevelési intézmények konyháiban, pontosabban erről ezentúl a városnak kell gondoskodni.

A levél

Tisztelt Polgármester Úr! Ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy a jelen gazdasági helyzetre való tekintettel 2022. december 1. napjától nem tudjuk biztosítani melegvíz ellátását a siófoki köznevelési intézményekben a konyhák részére. Továbbiakban az önkormányzat feladata a melegvíz ellátás biztosítása. Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!

Siófok vezetője hosszasan ír arról, hogy kinek a dolga lenne a melegvizet biztosítani, hiszen az iskolákat az állam magához vette, de a konyhák más státusban vannak.

Mindenesetre "tekintetes tankerületi vezetőknek" titulálja a levelet küldőket.

Nehezményezi, hogy vele erről nem egyezettek. Úgy fogalmaz: "Nem mellesleg, amennyiben vették volna a fáradtságot, vagy legalább egy minimális együttműködési hajlandóságot mutatnak és még mielőtt egy ilyen förmedvényt ideküldenek, mondjuk bekopognak, leülnek és egyeztetnek velünk, elmondják, hogy konkrétan mi is a problémájuk, mi a cél, az igény, talán már előrébb lennénk..."

Siófokon az iskolaépületek melegvíz ellátása egy-egy rendszerről működik. Ha pl. a sulikban a melegvizet spórolási céllal elzárják a gyerekek, pedagógusok elől, akkor - az egy rendszer okán - a konyhában sem lenne mosogató víz - állapítja meg Lengyel Róbert.

A posztja végén arról ír, hogy egyelőre nem válaszol, hanem átnézik mit tehetnek annak érdekében, hogy kapjanak enni a siófoki diákok.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

Pelé haldoklik

Brit értesülések szerint már csak légúti nehézségeit kezelik - daganatos betegségét nem -...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018