eur:
389.03
usd:
361.05
bux:
68640.19
2024. május 7. kedd Gizella
Világító töklámpa a közelgő halloween ünnep alkalmából rendezett Töklámpás fesztiválon a budapesti Hősök terén 2017. október 28-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Zsiráfoknak gyűjtik a töklámpásokat Budapesten

Gyűjtőpontokat hoznak létre a magunt töklámpásoknak a fővárosi II. kerületben és ezeket aztán eljuttatják az állatkertnek.

Ne dobd a kukába! Adjuk a Zsiráfnak! - ezzel a felhívással fordult a II. kerületi polgármester az emberekhez.

Őrsi Gergely azt írja a közösségi oldalán: Többen is kérdezték az elmúlt napokban, hogy mit kezdhetnek a kifaragott tökökkel, mert bár már nem használják, kidobni nincs szívük, szeretnék, ha valahol hasznosulna. A polgármester szerint összegyűjtik ezeket és odaadják a Fővárosi Állat- és Növénykertnek. Ott pedig az állatok, köztük a zsiráfok ehetik majd meg.

A töklámpásokat a Marczibányi Téri Művelődési Központba vagy a Klebelsberg Kultúrkúriaba várják szombatig a nyitvatartási időben.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 14:49
×
×
×
×