eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az airBaltic lett légitársaság CS300 típusú repülőgépének hajtóműve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2019. március 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hétórás késéssel indult el egy Ferihegyen vészfékező gép

Az Egyiptomba tartó charterjárat felszállását műszaki hiba miatt kellett megszakítani. Az egyik utas ezután a várakozás alatt ittasan üvöltözni kezdett a személyzettel.

Hétórás késéssel, reggel hat óra helyett 13 óra 11 perckor szállt fel a Kartago Tours Egyiptomba tartó charterjárata. A gép már a kifutón gyorsított, de mégsem szállt fel, hanem nagyjából húsz másodperc után egy erős fékezés után a földön maradt – írja a hvg.hu.

A Kartago Tours utazási iroda marketingvezetője azt írta: műszaki hiba történt, és az utasokat visszavitték a tranzitváróba, “ahol étkezési vouchert kaptak a jogszabályoknak megfelelően”. Egy olvasó beszámolója alapján az egyik utas “unalmában” leitta magát, bement a pilótafülkébe és üvöltözni kezdett a pilótákkal, de a reptéri rendőrök lekísérték a gépről.

A Kartago Tours szerint az említett utasokat agresszív viselkedésük miatt kellett leszállítani a repülőgépről rendőri intézkedés segítségével. A portál úgy tudja, az utasok fejenként 400 eurós kárpótlást fognak kapni a kényelmetlenségekért.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×