eur:
392.81
usd:
367.92
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Novák Katalin köztársasági elnök (j3) Szente Vajk színész, rendező, drámaíró, műsorvezető (b), Boronkay Péter tízszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok paratriatlonista (b2), Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő (b3), Lengyel Zsófia látássérült sportoló (j2) és László Attila autóversenyző társaságában (j) a 37. SPAR Budapest Maraton Fesztivál rajtja előtt 2022. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Novák Katalinnal Hosszú Katinkával versenyzett egy csapatban

A köztársasági elnök négyes váltóban, fogyatékossággal élő sportolókkal párban futva teljesítette vasárnap a 37. Spar Budapest Maraton távját.

Novák Katalin a közmédiának nyilatkozva azt mondta, küldetésének tekinti, hogy megmutassa, ép és sérült emberek, sportolók, futók együtt mire képesek.

A köztársasági elnök Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóval, Szente Vajk színész-rendezővel és Lévay Viktória színésszel váltóban teljesítette a távot, párban futva Boronkay Péter, László Attila, Lengyel Zsófia és Juhász Attila fogyatékossággal élő sportolókkal.

Novák Katalin a közmédiának úgy fogalmazott,

Zsófinak szüksége volt az ő szemére, neki pedig Zsófi lekére és támogatására végig az úton.

Boronkay Péter a legeredményesebb hazai paratriatlonista, tízszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok, születése óta végtaghiánnyal él.

László Attila sportbíró volt a Hungaroringen, négy évvel ezelőtt megsérült egy verseny során, ezért térdtől lefelé amputálni kellett az egyik lábát, azóta lábprotézise van. A balesete ellenére továbbra is szenvedélye az autóversenyzés, a gokart, a kerékpározás és a futás.

Lengyel Zsófiának kisgyermekként derült ki szembetegsége. Kezdetben százméteres sprinter volt, országos bajnoki címeket szerzett ebben a számban. 2013-ban kezdett triatlonozni, 2016-tól parakerékpározni, hat évig volt válogatott sportoló a két sportágban.

Juhász Attila születésekor agyvérzést kapott és lyukas volt a tüdeje, többször élesztették újra, mindennek következtében a baloldalára lebénult. 2017 óta fut, többször teljesítette az Ultrabalatont, részt vett a Roma di maraton elnevezésű versenyen és terepversenyeken is gyakran elindul.

(Nyitóképünkön Novák Katalin köztársasági elnök (j3) Szente Vajk színész, rendező, drámaíró, műsorvezető (b), Boronkay Péter tízszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok paratriatlonista (b2), Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő (b3), Lengyel Zsófia látássérült sportoló (j2) és László Attila autóversenyző társaságában (j) a 37. SPAR Budapest Maraton Fesztivál rajtja előtt 2022. október 9-én.)

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×