INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

útlezárás

útfelújítás

forgalomelterelés

Útfelújítás Budapesten

Budapesten újabb útlezárás lesz - érdemes tájékozódni

Infostart / MTI

Zuglóban kell számítani a forgalom korlátozásra és változik a buszok, trolibuszok útvonala is.

Felújítási munkák miatt szombattól lezárják a zuglói Vezér utca Fogarasi úttól a Füredi utca felé vezető oldalát, az érintett közösségi közlekedési járatok előreláthatóan három hétig módosított útvonalon járnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Újabb szakaszába lépett ugyanis a XIV. kerületi útfelújítási projekt, amelynek keretében átépül a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz, és a lakók, illetve a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik.

A tervezett ütemben halad a szegélyépítés és a parkolók felújítása, a vízvezeték-kiváltás jelentős része pedig már elkészült.

Annak köszönhetően, hogy teljes szélességben lezárják a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát, az érintett útszakasz burkolata a tervezettnél előbb, már novemberig teljesen megújul.

Az érintett közösségi közlekedési járatok, vagyis a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és a 231B autóbuszok, valamint a 82-es és a 82A trolibuszok módosított útvonalon járnak szombattól.

A Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek.

A kereszteződésekben folyamatosan biztosítják a gyalogosok átjutását, és nem zárják le a Tihany téri kereszteződést, hogy az ott lévő óvoda továbbra is megközelíthető legyen gépjárművel.

A munkák újabb ütemének végeztével a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát teljes szélességben átadják a forgalomnak.

A Vezér utca korszerűsítése júliusban kezdődött, és előreláthatóan 2023 tavaszáig tart. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

A beruházás során teljesen megújítják a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakítanak ki, új járdákat építenek, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják majd az akadálymentes közlekedést, továbbá korszerűsíti a közvilágítást, részben újakra cserélik a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait, valamint több mint 40 fát és 8300 cserjét ültetnek el.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018