eur:
390.59
usd:
368.67
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Nyitókép: BKK

Nem lesz kész az újabb határidőre sem a 3-as metró felújítása

Eredetileg 2023 elején készült volna el a teljes vonal rekonstrukciója, de a cég megerősítette: csak a második negyedévben indulhat meg újra a forgalom.

Csak 2023 második negyedévében indulhat meg az utasforgalom az M3 metró vonalán – erősítette meg a VG érdeklődésére a BKV. Mindez azt jelenti, hogy a legutóbbi tervekhez képest negyedéves csúszás állt be a projektben.

Tavaly szeptember végén a fővárosi cég még azt közölte, hogy a teljes 3-as metróvonalat a tervek szerint 2023 első negyedévében átadják az utasforgalomnak. Ugyanez szerepel a metrófelújítás hivatalos honlapján is. A BKV közlése szerint a jelenlegi tervek alapján a felújítási munkálatok befejeződnek ugyan 2023 márciusára, de ezután következnek a hatósági ellenőrzések és próbafutások, és csak ezek lezárása után indulhat meg az utasforgalom a 3-as metró vonalán.

A BKV még 2020 végén, az alagúti rekonstrukció hosszas vitát követő folytatásának bejelentésekor közölte, hogy a középső vonalszakasz forgalomba helyezése 2023 januárjában várható. Idén több bejelentést is tettek kivitelezők a BKV-nak arról, hogy veszélybe került a 3-as metróvonal rekonstrukciójának befejezési határideje, mert egyrészt munkaerőhiány lépett fel, másrészt nehézségek keletkeztek a szállítási és gyártási folyamatokban.

Az M3-as metróvonal felújítása még 2017. november 6-án kezdődött az északi szakasz korszerűsítésével, és 2019. március 30-án indult újra az utasforgalom Újpest-központ és a Lehel tér állomások között. A déli szakasszal 2020. október 22-én végeztek. A középső szakasz modernizálása (a Lehel tér és Nagyvárad tér állomások között) már a déli szakasz átadása előtt, 2019 végén elkezdődött, és azóta is tart. A mintegy 16 kilométer hosszúságú vonal felújítása ötödik éve zajlik.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Ázsiában felemás hangulatban telt hétfőn reggel a kereskedés, ezt követően Európában 1% körüli esés alakult ki a vezető tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában viszont az enyhe kezdeti mínuszok után mindhárom vezető index pluszba lendült zárásra, noha a 10 éves amerikai kötvényhozam 4,5% fölé ugrott, ahol utoljára 16 évvel ezelőtt járt. A befektetőket a jelek szerint az sem nyugtalanítja, hogy nem tudni, hova fut ki a kormányzati leállással fenyegető helyzet, ami miatt a Moody's is figyelmeztetést adott ki. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van az OTP.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×