eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: BKK

Nem lesz kész az újabb határidőre sem a 3-as metró felújítása

Eredetileg 2023 elején készült volna el a teljes vonal rekonstrukciója, de a cég megerősítette: csak a második negyedévben indulhat meg újra a forgalom.

Csak 2023 második negyedévében indulhat meg az utasforgalom az M3 metró vonalán – erősítette meg a VG érdeklődésére a BKV. Mindez azt jelenti, hogy a legutóbbi tervekhez képest negyedéves csúszás állt be a projektben.

Tavaly szeptember végén a fővárosi cég még azt közölte, hogy a teljes 3-as metróvonalat a tervek szerint 2023 első negyedévében átadják az utasforgalomnak. Ugyanez szerepel a metrófelújítás hivatalos honlapján is. A BKV közlése szerint a jelenlegi tervek alapján a felújítási munkálatok befejeződnek ugyan 2023 márciusára, de ezután következnek a hatósági ellenőrzések és próbafutások, és csak ezek lezárása után indulhat meg az utasforgalom a 3-as metró vonalán.

A BKV még 2020 végén, az alagúti rekonstrukció hosszas vitát követő folytatásának bejelentésekor közölte, hogy a középső vonalszakasz forgalomba helyezése 2023 januárjában várható. Idén több bejelentést is tettek kivitelezők a BKV-nak arról, hogy veszélybe került a 3-as metróvonal rekonstrukciójának befejezési határideje, mert egyrészt munkaerőhiány lépett fel, másrészt nehézségek keletkeztek a szállítási és gyártási folyamatokban.

Az M3-as metróvonal felújítása még 2017. november 6-án kezdődött az északi szakasz korszerűsítésével, és 2019. március 30-án indult újra az utasforgalom Újpest-központ és a Lehel tér állomások között. A déli szakasszal 2020. október 22-én végeztek. A középső szakasz modernizálása (a Lehel tér és Nagyvárad tér állomások között) már a déli szakasz átadása előtt, 2019 végén elkezdődött, és azóta is tart. A mintegy 16 kilométer hosszúságú vonal felújítása ötödik éve zajlik.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×