eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fogyasztásmérő egy budapesti távfűtéses lakás radiátorán.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megnyugodhatnak a távfűtéses lakásban élők

A lakossági árak nem fognak változni a távhő esetében – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az elmúlt hetekben felszökött a távfűtéses lakások ára, mert az augusztus elejétől érvényes rezsiköltség-növekedés a távhőt nem érintette, csak az áram és a gáz árát. Azóta viszont több találgatás megjelent, hogy a megemelkedett energiaköltségeket hogyan háríthatják át a távfűtéses lakásban élőkre is, olyan információk is megjelentek, hogy az energiahivatal már bekérte a szolgáltatóktól az átlagfogyasztási adatokat.

Most a miniszter bejelentette a Kormányinfón, hogy az elmúlt hetek híreszteléseivel ellentétben a lakossági távhőárak nem fognak változni.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány azt a célt tűzte ki, hogy minden lakást mérőórával kell ellátni. Jelenleg

130-140 ezer lakásban még nincs ilyen eszköz, és egy évben 30 ezer mérőórát lehet beszerelni, ezt szeretnék felgyorsítani, de ez 4-5 éves program lehet.

A miniszter azt is bejelentette, hogy a mérőóraprogram finanszírozása érdekében 28 fillérrel megemelik a távhő mértékét, de ez nem érinti a lakosságot, az ipari fogyasztók fizetik meg.

„A mi feladatunk az, hogy a távhőszolgáltatók működőképesek maradjanak. A piaci ár és a lakossági ár közötti különbséget kell állnia az államnak” – jelentette ki a miniszter arra a kérdésre, hogy mit kezd a kormány a becslések szerint 700 milliárd forintos távhőkasszahiánnyal.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×