eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Facebook

Letarolta a vasúti felsővezetéket a nyitva felejtett darujával – videó

Közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt állították bíróság elő a darukezelőt.

A gyorsított eljárásban felelősségre vont darukezelő férfi – az ügy terheltje – 2022. július 6-án Kecskeméten munkája végeztével elmulasztotta a munkagép emelőkarját visszacsukni és így indult vissza a cég telephelyére. Útközben a Mindszenti körutat keresztező vasúti átjárón áthaladva a nyitott daruval nekiütközött a villamospálya felsővezetékének, ami az ütközés következtében leszakadt és zárlatot okozott, veszélyeztetve ezzel a vasúti közlekedésben résztvevők életét, testi épségét.

A baleset személyi sérüléssel nem járt, de a vasút, mint közösségi közlekedési üzem működését a terhelt figyelmetlenségből eredő mulasztása jelentős mértékben megzavarta. A felsővezeték leszakadása miatt ugyanis a vonatközlekedés több mint 8 óra hosszára megbénult. Ez idő alatt 26 személyvonat és 12 tehervonat maradt ki, ami mintegy 2500 utast érintett. A személyszállító vonatok pótlására 62 autóbusz járatot kellett indítani – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A terhelt megszegte a KRESZ azon rendelkezését, amely szerint a közúti közlekedésben résztvevők kötelesek úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessék, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzanak és ne zavarjanak – olvasható.

Az ügyészség a férfit közlekedés biztonsága ellen elkövetett gondatlan vétség és közérdekű üzem gondatlan megzavarásának vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság a terheltet a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért őt egy év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet minden érdekelt tudomásul vette, így az jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×