eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Szolnok és Fonyód között közlekedő Napfürdő Expressz Balatonvilágosnál 2021. július 11-én. A nyári menetrend bevezetése óta a Balaton déli partjára az új emeletes KISS motorvonatokkal is el lehet jutni a fővároson át a Szob–Vác–Fonyód, valamint a Szolnok–Cegléd–Fonyód útvonalon.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A vihar elverte a balatoni közlekedést is

Gárdony és Székesfehérvár között fadőlés miatt nem közlekednek a vonatok. Emiatt a Budapest - Balaton és a Budapest - Veszprém vonalon fennakadásokra kell számítani. A Déli és a Kelenföldi pályaudvar között sincs áram.

A heves vihar fát döntött ki a sínek mentén, a felsővezeték-hálózat is megsérült, Gárdony és Székesfehérvár között emiatt nem közlekednek a vonatok. A szakemberek dolgoznak a leszakadt felsővezeték helyreállításán, amely akár szombaton reggelig is eltarthat - jelezte a vasúttársaság.

A teljes helyreállításig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonalon közlekedő vonatok esetében továbbra is fennakadásokra, késésekre és korlátozásokra lehet számítani.

A MÁVINFORM közölte azt is hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon jelentősen, akár 60-150 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani péntekről szombatra virradó éjjel, mert a Déli pályaudvar és Kelenföld között nincs áram a felsővezetékben. A hiba okát még keresik a szakemberek. A Déli pályaudvar (Alkotás utca) és Budapest-Kelenföld (Etele téri autóbusz megállóhely) között pótlóbusz szállítja az utasokat - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×