eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Grunge Flag of EU on cracked surface as background
Nyitókép: AlxeyPnferov/Getty Images

A Momentum szerint felelőtlenség Ujhelyi István javaslata

A Momentum EU-s képviselője, Cseh Katalin után a párt elnöke is súlyos hibának nevezte a népszavazási kezdeményezést.

Heves elutasítással reagált a Momentum két politikusa is Ujhelyi István javaslatára - olvashatjuk a mandiner.hu tudósításában. Az MSZP európai parlamenti képviselője népszavazással akarná kikényszeríteni, hogy az országgyűlés olyan törvényt hozzon, amely kimondja: Magyarországot nem lehet kivezetni az unióból.

Az ötletet előbb a Momentum uniós képviselője, Cseh Katalin utasította el. Majd megszólalt a párt elnöke, Gelencsér Ferenc is, aki a mandiner.hu-nak úgy fogalmazott:

„Magyarország az EU teljes jogú tagja. Ennek a tagsági viszonynak a megkérdőjelezését bedobni a politikai aréna napirendjének kellős közepébe, és valós, súlyos téttel bíró vita tárgyává tenni, több mint bűn – óriási hiba."

Gelencsér Ferenc ezt azzal indokolta, hogy „..egészen elképesztő méretű gazdasági és szociális válság előtt áll a nemzetünk. Ilyen időkben egyes politikai aktorok könnyen találhatnak bűnbakot a saját alkalmatlanságuk okozta problémákra. Lásd 12 év gazdasági analfabetizmusát követően »brüsszeli szankciókkal« takarózni”

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×