eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

"Én a papámat keresem" - felvették a trükkös rendőrnő és szemfüles rendőr akcióját

A budapesti rendőrök igazi csapatmunka eredményeként fogták el a tolvajt egy lottózóban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. augusztus 3-án egy férfitől érkezett hívás, aki a XVIII. kerületből kért segítséget. Elmondta, hogy az Üllői úton egy ismeretlen férfi tusakodás után kivette a kezéből a telefonját, majd felszállt egy buszra és távozott.

A sértett emlékezett a feltételezett elkövető kinézetére és arra is, hogy merre indult el, így a kerületi rendőrök a bejelentést fogadó Kriperné Tolmács Edina rendőr főtörzsőrmester információi alapján azonnal a keresésére indultak.

Ezután a rendőrnő felhívta az ellopott telefonhoz tartozó számot. A vonal másik végén egy érezhetően ittas állapotú férfi jelentkezett, akit kérdésekkel próbált szóval tartani, de nem akárhogyan: a rendőrnő a papáját kereste. A tolvaj végig azt hitte, hogy az unokahúgával beszél.

Az események alatt a kerületi kapitányságon Szabó Pál rendőr zászlós a kamerákon keresztül felfigyelt egy lottózó előtt álló, hasonló kinézetű férfira, így a feltételezett elkövetőt kereső járőröket azonnal oda küldte.

A XVIII. kerületi rendőröknek és a Tevékenység-irányítási Központ munkatársának köszönhetően az elkövetőt, J. Albertet Bóz Norbert rendőr zászlós, Méder Richárd rendőr zászlós és Takács László rendőr főtörzszászlós perceken belül elfogták és előállították. Az ellopott telefont a 47 éves férfinél megtalálták, majd a sértettnek visszaadták.

J. Albertről az is kiderült, hogy a X. Kerületi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett, míg a Fővárosi Törvényszék segítségnyújtás elmulasztása bűntett és ittas járművezetés vétség, valamint kifosztás bűntett miatt adott ki ellene elfogatóparancsot.

A fővárosi rendőrök lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd az illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×