eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

A budapesti házomlás ügyében 42 tanút hallgattak ki

A Jókai utcai házomlás ügyében gyanúsított továbbra sincs.

Továbbra sincs hivatalos információ arról, hogy ki, illetve kik lehetnek a felelősei a június 27-én történt Jókai utcai házomlásnak, ahol egy épület felső, beépítésre váró szintje zuhant az utcára és az ott parkoló járművekre.

Az omlás magával sodort négy erkélyt is. A lezúduló törmelékektől az Operettszínház egyik táncművésze koponyasérülést, gerincsérülést és komoly belső sérüléseket, két férfi és egy másik nő pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyben.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy eddig 42 embert hallgattak ki tanúként, de gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor.

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy építészt, statikust, és orvosszakértőt is bevontak a nyomozásba.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×