eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla
A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. A heves esőzés miatt a lezúduló kő- és sárlavina megrongálta a vasúti töltést, pótlóbuszok közlekednek Szob és Nagymaros között. A hordalék eltorlaszolta a Vácot Szobbal összekötő 12-es főutat is, amelyet lezártak a 18-as kilométernél, Zebegény határában.
Nyitókép: A kővel, sárral, hordalékkal elöntött Dömösi átkelés vasúti megálló 2020. június 18-án. (MTI/Mónus Márton)

Nagy bejelentés a Dunakanyar vonatközlekedéséről

Közeledik a sárlavina utáni újraindulás dátuma.

Jövő szombattól Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés, mert a júniusi esőzés okozta károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek. A helyreállítási munkálatok a másik vágányon folytatódnak, várhatóan augusztus közepére végeznek velük a szakemberek.

A Nyugati pályaudvarról munkanapokon a délutáni csúcsidőben 13:28-tól 18:28-ig óránként induló és a hétvégén 8:33-kor induló G70-es vonat csak Nagymarosig közlekedik, onnan Szobig pótlóbusszal lehet továbbutazni. A Dunakanyar felé, a Nagymaros és Szob közötti szakaszra kerékpárral utazóknak a Z70-es vonatokat célszerű választaniuk, mert néhány G70-es vonat helyett pótlóbuszok járnak, melyeken nem lehet biciklit szállítani - hívta fel a figyelmet a Mávinform.

A Dunakanyart a Balatonnal hétvégente összekötő Jégmadár Expressz (Ex 18702, Ex 18703) mindkét irányban ismét a teljes útvonalon közlekedik - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×