eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
illegális migrációó határ  /PoliceHungary
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Kiderült, melyik határszakaszra mennyi határvadász kerül

A létszámról, a várható feladatokról és a javadalmazásról is beszámoltak a rendőrségi vezetők.

A Készenléti Rendőrségen belül létrejövő önálló határvadász ezred Bács-Kiskun megyében 14, Csongrád-Csanádban 6, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyében pedig 1-1 századból áll majd - közölte Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka.

A toborzás elkezdődött: a 18 évet betöltött, de az 55. életévet be nem töltött, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvánnyal és magyar állampolgársággal rendelkező személyek jelentkezését várják a szerződéses határvadász képzésre.

Az első körben 2200 alkalmas jelentkezővel kötnek 3 éves szerződést. Reményét fejezte ki, hogy sokan jelentkeznek majd határvadásznak, mivel - mint mondta - a munkaerőpiachoz viszonyítva jó kondíciókkal tudnak állást kínálni - mondta el Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A leendő határvadászok a határrendészeti kirendeltségek illetékességi területén járőrszolgálatot látnak majd el, alapfeladatuk az államhatáron történő illegális belépési kísérletek megakadályozása, továbbá az illegálisan belépett személyek feltartóztatása és az ideiglenes biztonsági határzáron történő átkísérése lesz.

A police.hu oldal összegzése szerint a jelentkező a képzés megkezdésekor alapilletményre jogosult. A szerződéses határvadász illetményén felül szolgálati, idegennyelv-tudási, éjszakai, valamint készenléti pótlékokra és cafeteria-juttatásra is jogosult lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×