eur:
393.35
usd:
368.06
bux:
65963.59
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Hőlégballon-baleset: befejezték a rendőrségi vizsgálatot

Több hiányosságot és szabálytalanságot megállapítottak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a vizsgálatot a 2020 szeptemberében, Vál térségében történt hőlégballon-baleset ügyében, a szakértői vélemények több hiányosságot és műszaki szabálytalanságot is feltártak.

A rendőrségi honlapon megjelent közlemény szerint "a begyűjtött bizonyítékok alapján a rendőrség gondatlanságból elkövetett halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a hőlégballon 63 éves pilótájával szemben". Az iratokat átadták a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

A balesetben egy ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek, miután felszállás közben kigyulladt és lezuhant a hőlégballon. Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem, őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg: az 58 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×