eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
A megújult V. kerületi Vörösmarty tér 2019. szeptember 23-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Karácsony Gergely: ha fővárosi tereket államosítanak, perelünk

A főváros perelni fog, ha a kormány tényleg elveszi tőle és a fideszes vezetésű V. kerületnek adja Budapest három ikonikus terét – közölte Karácsony Gergely főpolgármester.

A HVG értesült úgy, hogy egy készülő törvényjavaslat ellentételezés nélkül állami tulajdonba adná a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Podmaniczky-, Vörösmarty- és Széchenyi teret, aztán pedig a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-én keresztül mindhármat megkapná a fideszes vezetésű V. kerület. A lap úgy tudja, hogy ezt a volt Belvárosi polgármester, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter javasolta.

Amennyiben a fent leírt megvalósul, akkor például a Vörösmarty téren megrendezett karácsonyi vásár bérleti díját az ellenzéki vezetésű Fővárosi Önkormányzat helyett a kormánypárti V. kerület kapná meg. A HVG információja szerint azonban a javaslatot egyelőre még a Pénzügyminisztérium is alkotmányellenesnek tartja.

A főpolgármester a Facebook-oldalán reagált a hírre. Karácsony Gergely először a javaslat indokát találgatta: „Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal? Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat? Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől?” – foglalta a kérdésekbe az aggályait a városvezető, majd hozzátette: „Ha a törvényt valóban benyújtják és elfogadják, akkor természetesen perelünk.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×