eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
The northeast hollow of Lake Balaton.
Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Megtalálták a Balatonban eltűnt fiúk holttestét

Egy szörfdeszkába kapaszkodtak, majd elmerültek Balatonaligánál.

Mindkét Balatonban eltűnt fiatal holttestét megtalálta a rendőrség – értesült az Index. Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, a két fiatalt vasárnap óta keresték a tóban. A fiúk Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre merültek el szombat este.

Szombaton 19 óra 38 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy 17 és egy 18 éves bódvalenkei fiú eltűnt a vízben. Harmadik társukkal együtt indultak be úszni a Balatonba, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek.

A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait.

Az egyik fiú holttestét most megtalálták Aligánál, a nyílt vízen. A testet reggel kilenc óra előtt emelték ki a vízből. Orbán Zoltán, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek azt mondta, reggel érkezett egy bejelentés egy horgásztól, hogy lát egy holttestet lebegni a víz felszínén. Mint tájékoztatott, kicsivel később kollégái a másik fiú holttestét is megtalálták.

Az MTI-nek a szóvivő pontosította a korábbi adatokat a fiúkról és elmondta, hogy mindkét áldozat 17 éves volt, az egyikük bódvalenkei, a másikuk tornanádaskai.

A fiatalok elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×