eur:
393.43
usd:
368.63
bux:
65910.96
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Facebook/Novák Katalin

Átvette államfői hivatalát Novák Katalin, Magyarország első női államfője – fotó

Őrségváltás – írta Facebook-bejegyzése mellé az új köztársasági elnök.

Átvette köztársasági elnöki hivatalát Novák Katalin – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában. Reggel Áder János leköszönő államfő a Sándor-palota bejáratánál fogadta az új köztársasági elnököt.

Áder János és Novák Katalin együtt vonult be az államfői rezidenciába, majd együtt mentek be az elnöki irodába és léptek ki a Sándor-palota teraszára.

"Őrségváltás. Ma reggel átvettem a Sándor-palota kulcsát Áder Jánostól" – írta immár új linken elérhető közösségi oldalán Novák Katalin.

"Minden magyar számíthat rám és én is számítok minden magyarra. Köszönjük a munkáját, Elnök úr!" – üzente, búcsúzva elődjétől.

Budapest, 2022. május 10.
Áder János leköszönő államfő fogadja Novák Katalin új köztársasági elnököt a Sándor-palotában 2022. május 10-én. Novák Katalint március 10-én választotta meg államfőnek az Országgyűlés, ünnepélyes beiktatása május 14-én lesz.
MTI/Bruzák Noémi
Áder János leköszönő államfő fogadja Novák Katalin új köztársasági elnököt a Sándor-palotában 2022. május 10-én. MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalint március 10-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés, ünnepélyes beiktatása szombaton lesz, a rendezvény ökumenikus istentisztelettel kezdődik. A politikus hétfőn mutatta be munkatársait.

Novák Katalin a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás óta, és egyben Magyarország első női államfője.

Az alaptörvény szerint a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Az államfőt az Országgyűlés öt évre választja, és legfeljebb egy alkalommal lehet újraválasztani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×