INFORÁDIÓ
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc

ukrajna

drón

parlament

kövér lászló

ZAGREB, CROATIA - MARCH 11: Police officers take security measures after an alleged unmanned aerial vehicle crashed in the Croatian capital Zagreb on March 11, 2022. Police find parachutes near crash site. (Photo by Stipe Majic/Anadolu Agency via Getty Images)

Zágrábi drón: nyílt levelet írtak Kövér Lászlónak ellenzéki képviselők

Infostart

Vadai Ágnes (DK), Harangozó Tamás (MSZP) és Lukács László (Jobbik), a Honvédelmi és rendészeti bizottság ellenzéki tagjai nyílt levélben szólították fel Kövér Lászlót, hogy utasítsa Kósa Lajos bizottsági elnököt a Honvédelmi és rendészeti bizottság azonnali összehívására, miután a fideszes politikus a meghirdetett kezdés előtt kevesebb mint 24 órával magyarázat nélkül lemondta az ülést, ahol a lezuhant katonai felderítő drón ügyét tárgyalta volna a bizottság – áll az ellenzéki közleményben.

„Több mint egy hete történt az a példa nélküli incidens, amely során egy Tu-141 szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép behatolt a magyar légtérbe és ott 40 percen keresztül haladt. Ez a 6 tonnás drón végül Zágráb lakott területén zuhant le.

Több mint egy hete azonban a magyar hatóságok azon kívül, hogy észlelték, nyomon követték és ellenőrzés alatt tartották az állítólag robbanószerkezettel is felszerelt eszközt, semmilyen tájékoztatást nem adnak a magyar állampolgároknak.

Több alkalommal kezdeményeztük az illetékes Honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását, ám a bizottság elnöke vagy nem hívta össze a bizottsági ülést vagy ha összehívta, akkor azt kevesebb, mint 24 órával az ülés kezdete előtt indoklás nélkül lemondta” – írják a közleményben.

Ezután felhívja a háború veszélyére és a hiteles tájékoztatás fontosságára a figyelmet.

„A Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke folyamatosan elszabotálja az üléseket – írják. – Joggal vetődik fel, hogy ezt azért teszi, mert a jelenlegi kormány valamit el akar titkolni a magyar polgárok elől és ennek érdekében nem engedik, hogy az Országgyűlés illetékes bizottsága tájékoztatást kapjon.”

Nyitókép: Stipe Majic/Anadolu Agency via Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018