eur:
395.68
usd:
366.63
bux:
65686.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Három plusz hónapot kapnak a rendőrök az oltásra

Kitolta a Belügyminisztérium a kötelező oltás határidejét.

Az állami érdekeltségű vállalatoknál és szervezeteknél, így a rendvédelmi dolgozóknak is január 31. volt a határideje annak, hogy beadassák a koronavírus elleni oltás első adagját. Az Mfor.hu úgy tudta, hogy a határidőt meghosszabbítják, és bár ezt a belügyi tárca nem erősítette meg a lapnak, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára igen.

„Most délután kaptuk meg a Belügyminisztérium körlevelét, amelyben az áll, hogy a katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetésvégrehajtási területeken, a nem ügyfelekkel dolgozók állományában április 30-ig meghosszabbították a kötelező oltás felvételének időpontját. Örülünk, hogy így az év elején megfogalmazott levelünkben feltett kérdéseink egy részére most kaptunk választ” – mondta el Pongó Géza.

A beoltatlan rendőrök számáról nincsenek pontos adatai. Novemberben még azt közölte a Belügyminisztérium, hogy 69 százalék van oltva. A főtitkár szerint

annyira nagy a rendőrhiány a kapitányságokon, hogy 5 százalékos kiesés is megakaszthatja a munkát.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Bárdos Judit is üdvözölte a halasztásról szóló döntést. December elején azt közölte, hogy a nagyjából 36 ezer hivatásos rendvédelmi alkalmazott közül legalább 10 ezer nem rendelkezik oltással, míg a 15 ezer rendvédelmi igazgatási jogviszonyban dolgozó és a Munka törvénykönyve szabályai alapján foglalkoztatott munkavállalóból legalább kétezren lehetnek ilyenek.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×