eur:
392.93
usd:
366.26
bux:
66775.03
2024. április 26. péntek Ervin
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára bejelentést tett a jövőjével kapcsolatban

Elhagyja egyik brüsszeli feladatát.

A Demokratikus Koalíció korábbi miniszterelnök-jelöltje, EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke bejelentést tett Facebook-oldalán szerda déltájt: most lejáró EP-alelnöki mandátumáért nem indul újra.

Részletesen meg is indokolta döntését.

"Ez az elmúlt két és fél év életem legfelemelőbb és legmozgalmasabb időszaka volt. Nem csak az én világom fordult fel teljesen. A világ is megváltozott körülöttem. Sokkal több minden történt velem, velünk, mint amire számítottunk. Nehéz időszak volt, tele gondokkal, nehézségekkel, konfliktusokkal és a járvány miatt sajnos nagy veszteségekkel. Ugyanakkor felemelő időszak is volt, tele olyan sikerekkel, amilyenekről álmodni sem mertem volna."

A sikerek között említi, a válság hatására Európa szorosabb szövetség lett, az EU-n belül gyarapodott a közös területek száma, és elértnek látja, hogy lesz "közös európai minimálbér-szabályozás".

Siker szerinte továbbá, hogy az EU "nem finanszírozza Orbán Viktor korrupt rendszerét", és az Európai Néppárt "kitessékelte a Fideszt".

Dobrev Klára a következő hónapokban a hazai választási kampányra és az "Európai Egyesült Államok" ügyére koncentrál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×