eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Varga Judit válaszolt a Velencei Bizottságnak

"Az LMBTQ-lobbit meg fogjuk állítani az iskolák és óvodák kerítésénél" - írta az igazságügyi miniszter.

A Velencei Bizottság a magyar gyermekvédelmi törvényről napokban elfogadott véleménye a jogi érvek helyett ideológiai megközelítésű - közölte az igazságügyi miniszter.

Varga Judit bejegyzésében azt írta: nem, még a Velencei Bizottságnak sincs beleszólása abba, hogy a magyar szülők hogyan nevelik gyermekeiket.

Hozzátette, hogy a magyar szabályozás ugyanakkor egyértelmű és világos: a valóságban a gyermekek megfelelő nevelését és ebben a szülők elsődleges szerepét hivatott biztosítani. "Az LMBTQ-lobbit meg fogjuk állítani az iskolák és óvodák kerítésénél" - emelte ki.

A miniszter azt írta, Magyarországon minden ember szabadon él, a diszkrimináció-mentességet az alaptörvény és a jogszabályok biztosítják, és reményét fejezte ki, hogy "az ilyen érzésszerű, ideológiailag (vagy akár politikailag) motivált vélemények nem válnak általános gyakorlattá a Velencei Bizottság működésében, amely mandátuma alapján egy elismert jogászokból álló szakmai tanácsadó testület."

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testülete, a Velencei Bizottság hétfőn közölte, hogy véleménye szerint a köznevelési, valamint a gyermekvédelmi törvény júniusban életbe léptetett magyar módosításai összeegyeztethetetlenek a nemzetközi emberi jogi normákkal. A testület sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar törvényeket elhamarkodottan, a civil társadalom, az ellenzék és más érdekelt felekkel való konzultáció nélkül fogadták el, ami - mint közölték - a korábbi ajánlásaik figyelmen kívül hagyását jelenti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×