eur:
392.83
usd:
368.15
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője beszédet mond a szövetség EP-választási kampánynyitó rendezvényén Budapesten, a Lurdy Házban 2014. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Bajnai Gordon: ha az ellenzéki koalíció szétesne a választások után...

A volt miniszterelnök szerint a választások elveszítésénél csak egy rosszabb dolog történhetne: ha az ellenzéki koalíció a győzelme után esne szét, és „bosszúszomjasan” térne vissza a Fidesz.

A volt miniszterelnök szerint az egész Városháza-ügy mögött az áll: „készültek arra, hogy a kormány legbelső köreiben korrupciós aknák robbannak, ezeket próbálták megelőzni ezekkel a petárdákkal”.

Bajnai a HVG-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy még párton kívüli kormányfőként, majd később az ellenzék egyik vezetőjeként sem gondolt magára politikusként, soha nem akart a politikáért vagy a politikából élni. A volt kormányfő ennek ellenére aktívan foglalkozik a közélettel, a magyar közállapotokat pedig lesújtónak, a 2022-es választást sorsfordítónak tartja.

Úgy fogalmazott: „Nincs bennem hiányérzet vagy bármilyen politikusi ambíció, viszont kötelességemnek tartom, hogy aktívan segítsem azokat a hiteles szereplőket, akik hozzám fordulnak.”

Szerinte az esélyek 2010 óta most a legnagyobbak a kormányváltáshoz, de: „a 2022-es választások elveszítésénél csak egy rosszabb dolog történhetne: az, ha a koalíció a győztes választások után esne szét, és bosszúszomjasan térne vissza a Fidesz”.

A volt kormányfő beszélt továbbá a 2022-es választás tétjéről, a világpolitikai helyzetről és abban Magyarország szerepéről, lehetőségeiről, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének elmúlt 12 éves teljesítményéről, valamint hatásairól a társadalomra.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×