eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: FKF

Elöregedett gépei miatt panaszkodik az FKF

Megjött az első havazás Budapestre. A cég éjszakai műszakban kivonult járművei közül nyolc meg is hibásodott.

Mint felidézték, Budapestet vasárnap hajnali kettő óra körül érte el egy csapadékzóna és hidegfront. A pesti városrészben először havaseső, illetve hószállingózás volt, míg a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (II., III., XI., XII., kerületekben) havazni kezdett.

A most már az összevont Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-be tartozó FKF Köztisztasági Divízió munkatársai összesen 73 téli munkagéppel dolgoztak az utak megtisztításán, síkosságmentesítésén.

Mint írták, az FKF rendelkezésére álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan - az elmúlt 10 év során mintegy 20 százalékkal – csökkent, ugyanakkor a flotta darabszáma, a főváros méreteihez képest, már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70 százalék körüli. A rossz helyzet illusztrálására közölték:

az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből 8 sajnos meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben.

Ezeket igyekeznek megjavítani, írták közleményükben.

Felhívták mindemellett a figyelmet, hogy a fővárosban a síkosságmentesítés és hóeltakarítás többszereplős feladat.

  • Az ingatlanok előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége,
  • társasházak esetében a lakóközösség köteles gondoskodni az épület előtti járdaszakasz takarításáról.
  • A közösségi közlekedési eszközök üzemeltetőit és a kerületi önkormányzatokat is jelentős kötelezettség illeti a maguk területén.

Az FKF egyébként Budapest több mint 5000 kilométer hosszúságú szilárdburkolatú úthálózatát takarítja, ilyenkor az alábbi, jogszabályban meghatározott sorrendben:

  • hidak, felüljárók,
  • Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út,
  • a Budaörsi út (M1, M7), M3-as, M5-ös autópályák,
  • a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai,
  • az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai,
  • egyéb autóbusz- és közösségi közlekedési útvonalak,
  • a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak

A mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

Kérte az FKF a közlekedőket, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő, lehetőleg téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak, de a közlemény szerint még jobb, ha jelentősebb hóesést követő napszakokban, aki teheti, a közösségi közlekedést részesíti előnyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×