eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tájékoztató táblák a felújítás alatt álló fővárosi Blaha Lujza téren 2021. július 12-én. Ezen a napon megkezdődtek a munkálatok téren. Az első ütemben az aluljáró födémjét szigetelik, ezért 10-12 hétig komolyabb forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban. A tér felújítása várhatóan 2022 végére fejeződik be.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Segítség a Blaha Lujza tér környékén közlekedőknek – térképekkel

Két és fél-három hónapig nagy forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban felújítás miatt.

A nyári hónapokra sűrítette össze a Fővárosi Önkormányzat mindhárom nagyobb volumenű fővárosi fejlesztését. A pesti rakpart és a Lánchíd rekonstrukciója mellett a Blaha Lujza tér hétfőn megkezdett átépítése is a megszokott közlekedési útvonalak újratervezését indokolja – írja az Index.

Bár a Magyar Autóklub is beszállt az ideiglenes forgalmi rend megtervezésébe, a gépjárműforgalom korlátozása elkerülhetetlen volt, ez a hétfőn kialakult forgalmi helyzeten meg is látszik. Amint az alábbi ábrán látható, a 10-12 hétig tartó munkálatok idejére felfüggesztik a Dohány utca és a Wesselényi utca forgalomcsillapítását, így ezek az utcák teljes hosszban átjárhatók lesznek a Kiskörút és a Nagykörút között.

A forgalmi rend átalakítását az aluljáró födémszerkezetének felülről történő szigetelése is indokolja. A Rákóczi úton marad a 2x2 sávos közúti forgalom és a 4-es, 6-os villamosok haladását sem kell korlátozni. A Nagykörúton azonban csak 2x1 sávon lehet közlekedni, itt a kerékpársáv is megszűnt.

Várhatóan szeptember második felében állhat helyre a Rákóczi út és a Nagykörút forgalma, ezzel együtt pedig a forgalomcsillapítás is visszatér Belső-Erzsébetváros utcáin.

A felújítás során akadálymentesítik a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződését három új zebra létesítésével. Az tér új kialakítása lehetővé teszi a Rákóczi úti villamos visszaépítését és a Népszínház utcai járatok hálózatba kötésének lehetőségét is – teszi hozzá a lap, egybehangzóan a főpolgármester kabinetfőnökének korábbi szavaival.

A Rákóczi úton a közösségi közlekedés előnyben részesítése érdekében a Keleti pályaudvar felé közlekedő buszok megállója után az autóbuszoknak van elsőbbsége besorolni a forgalmi sávba, emellett a lámpaprogram is segíti a csomóponton való gyorsabb átjutást.

A helyszínen a gyalogosok a csomópont sarkain az aluljárón át vagy a mobilkerítésekkel kialakított gyalogos folyosón juthatnak át. A Keleti pályaudvar felé közlekedő 7-es autóbuszcsalád megállóját gyalogosan az aluljáró felől, illetve a Népszínház utca és az Astoria irányából egy mobilkerítések által leválasztott gyalogos folyosón keresztül lehet megközelíteni.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×