eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Pilisi ivóvíz-korlátozás: volt egy intő jel

Korlátozták az ivóvíz-használatot a Pilisi-medence több településén. A Dunamenti Regionális Vízmű (DMRV) azt közölte, olyan mértékben megnőtt a vízfogyasztás a hőség miatt, hogy veszélybe került az ivóvíz-szolgáltatás. Nem lehet locsolni, medencét tölteni. Az InfoRádió Péterffy Gábort, a budakalászi önkormányzat kabinetfőnökét kérdezte.

Péterffy Gábor elmondása szerint Budakalász viszonylag szerencsés helyzetben van, mert nem a legmagasabban fekvő pilisi települések egyike, ennek ellenére a település egyes részeink tapasztalható volt a víznyomás-csökkenés, szolgáltatás-kimaradásról azonban nincs szó. Meglátása szerint az ivóvízszolgáltató éppen azért jelzett időben, hogy a korlátozással meg lehessen előzni a teljes vízhiányt.

Tájékoztatása szerint a Dunamenti Regionális Vízmű arra kérte Budakalász, illetve további nyolc település intézményi és lakossági ivóvízhasználóit, hogy mellőzzék a kerti locsolást, a kerti öntözőrendszereke működtetését, valamint az úszómedencék feltöltését, és

kizárólag a háztartási és létfenntartáshoz szükséges ivóvízmenyiséget használják el.

Péterffy Gábor az InfoRádió kérdésére válaszolva elárulta, nincs arról tudomása, hogy a környező teleüléseken volt-e arra eset, hogy egyáltalán ne lett volna szolgáltatás. Az mindenesetre egy intő jel volt, hogy a víztermelő kutak az ivóvízbázisok maximális kapacitása mellett sem tudták feltölteni az ivóvíztároló medencéket.

A kabinetfőnök végül azt is közölte, hogy Budakalászon egy 6,5 kilométeres ivóvízhálózat van, amit a szolgáltató sajnálatos mód nem tud olyan ütemben kicserélni, mint ahogyan azt egyébként a fektetéskori várható élettartam, vagy a műszaki állapota szükségeltetné.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×