eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Fürdőzők a Balatonban Balatonfürednél a meteorológia nyár első napján, 2018. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Hosszú éveken át jogtalanul szedték a balatoni strandbelépőt

A badacsonytomaji önkormányzat szerződés nélkül is 700 forintot kért, hogy a fürdőzők használhassák az állami tulajdonban lévő partszakaszt.

Több mint egy évtizeden keresztül jutott jelentős bevételhez a badacsonytomaji önkormányzat a strandon szedett belépőjegyekből, miközben a partszakasz valójában nem a város tulajdona. A 24.hu információja szerint az önkormányzat csak az idei szezon előtt rendezte a jogi viszonyokat, és kötött megállapodást a terület használatára.

A lap magyarázata szerint a badacsonytomaji strand területe tulajdonjogilag két, a vízparttal párhuzamosan elnyúló, nagyjából egyenlő nagyságú ingatlanból tevődik össze.

Az önkormányzat tulajdonában csak a tóval nem érintkező rész van,

a vízpart nagyjából 5000 négyzetméteres szakasza viszont az államé. Ez a területrész a földhivatali nyilvántartás szerint a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van.

A strandon évek óta 700 forint a napi felnőtt belépőjegy ára. A strand bevételei a Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Kft.-hez folynak be, az önkormányzat cége 2005 óta üzemelteti a fürdőt.

A 24.hu szerint kérdésükre Krisztin N. László polgármester sajtóirodája

lényegében elismerte, hogy 12 éven keresztül jogalap nélkül szedtek pénzt a fürdőzőktől.

A válaszlevél arra azonban nem tért ki, hogyan feledkezhettek meg a szerződésről – teszik hozzá. A lap megkereste a KDTVÍZIG-et is, hogy kiderítsük, melyik fél kezdeményezte az új megállapodást, illetve hogy kérnek-e kompenzációt az elmaradt bérleti díjakért, választ azonban egyelőre nem érkezett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×