INFORÁDIÓ
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel

szabadstrand

badacsonytomaj

belépő

Fürdőzők a Balatonban Balatonfürednél a meteorológia nyár első napján, 2018. június 1-jén.

Hosszú éveken át jogtalanul szedték a balatoni strandbelépőt

Infostart

A badacsonytomaji önkormányzat szerződés nélkül is 700 forintot kért, hogy a fürdőzők használhassák az állami tulajdonban lévő partszakaszt.

Több mint egy évtizeden keresztül jutott jelentős bevételhez a badacsonytomaji önkormányzat a strandon szedett belépőjegyekből, miközben a partszakasz valójában nem a város tulajdona. A 24.hu információja szerint az önkormányzat csak az idei szezon előtt rendezte a jogi viszonyokat, és kötött megállapodást a terület használatára.

A lap magyarázata szerint a badacsonytomaji strand területe tulajdonjogilag két, a vízparttal párhuzamosan elnyúló, nagyjából egyenlő nagyságú ingatlanból tevődik össze.

Az önkormányzat tulajdonában csak a tóval nem érintkező rész van,

a vízpart nagyjából 5000 négyzetméteres szakasza viszont az államé. Ez a területrész a földhivatali nyilvántartás szerint a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van.

A strandon évek óta 700 forint a napi felnőtt belépőjegy ára. A strand bevételei a Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Kft.-hez folynak be, az önkormányzat cége 2005 óta üzemelteti a fürdőt.

A 24.hu szerint kérdésükre Krisztin N. László polgármester sajtóirodája

lényegében elismerte, hogy 12 éven keresztül jogalap nélkül szedtek pénzt a fürdőzőktől.

A válaszlevél arra azonban nem tért ki, hogyan feledkezhettek meg a szerződésről – teszik hozzá. A lap megkereste a KDTVÍZIG-et is, hogy kiderítsük, melyik fél kezdeményezte az új megállapodást, illetve hogy kérnek-e kompenzációt az elmaradt bérleti díjakért, választ azonban egyelőre nem érkezett.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018