eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A BÉT Legek 2020 díjjal, valamint életműdíjjal kitüntetett Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Mol-csoport ünnepélyes kereskedésindító csengetésén és sajtótájékoztatóján a fővárosi Bank Centerben 2021. február 24-én. 25 éve jelentek meg a Mol-részvények a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Óriási összeget fordított a Mol-csoport a Covid-megelőzésre

Védőeszközök mellett adományt is nyújtott a cég.

A Kelet-Közép-Európát érintő harmadik koronavírus-hullám végéig a Mol-csoport több mint 20 millió dollárt költött a járvány elleni védekezésre - közölte a társaság.

A cég több mint 8 millió maszkot, 14 millió kesztyűt, 170 ezer liter fertőtlenítőszert és közel 300 ezer tesztet adott a Covid-elleni védekezéshez a munkatársaknak, ahol lehetett védőoltást is felajánlott számukra.

Közölték azt is, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében a csoport több mint 5 millió dollárt adományozott a világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi támogatásokra.

Ebből Magyarországon mintegy 1,5 millió dollár értékű adománnyal támogatták az egészségügyi válsághelyzet kezelését és a megelőzést különböző területeken. A Mol Románia 1,3 millió, a Mol-csoport horvát tagja mintegy 500 ezer, a Slovnaft több mint 540 ezer dollárt fordított adományokra, de Szerbiában és Csehországban is juttattak erre a célra. Pakisztánban segítették egy karanténközpont létrehozását, és a működési területén élő helyi közösségek ellátását egyéni védőfelszerelésekkel.

Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató korábban azt mondta: a világjárvány és a gazdasági válság példátlan kihívások elé állította a vállalatcsoportot, de a Mol kezelte a helyzetet, és megerősödve zárta a 2021-es évet.

Az éves jelentés szerint a csoport 2020. évi újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 16 százalékos csökkenéssel 630 milliárd forintra (2,05 milliárd dollár) csökkent 2020-ban, az idén 2,3 milliárd dollárra számítanak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×