eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ballagási ünnepség a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban 2018. május 4-én.
Nyitókép: Ballagási ünnepség a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban 2018. május 4-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Eldőlt, hogy lehet ballagás és pótérettségi

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint nem kell védettségi igazolás, hogy valaki részt vehessen a ballagáson. A pótérettségire május 28-ig lehet jelentkezni.

Az iskolák felmentést kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól. Az Orbán Viktor által aláírt, keddtől hatályos rendelet szerint idén szervezhetnek ballagásokat az iskolák, az épületükön kívüli területeken, május 25-e után – írja a Magyar Közlöny alapján a 24.hu.

A ballagáson a meghívottak életkortól, a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek. Annyi a megkötés, hogy ők az iskola zárt részeiben nem tartózkodhatnak.

A rendelet szerint az iskola igazgatója dönt a ballagáson érvényes magatartási szabályokról, a belépés rendjéről, arról, hogy egy ballagó hány embert hívhat meg a szabadtéri ünnepségre.

A ballagóknak és a ballagáson fellépőknek nem kötelező a maszkviselés (illetve a 6 éven aluliaknak és az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élőknek)

Pótérettségi

A középiskola utolsó évfolyamát az idei tanévben befejezőnek szóbeli pótlóvizsgát kell szervezni, ha az írásbeli vizsgán vagy a gyakorlati vizsgán neki fel nem róható okból távol maradt. Az intézmény igazgatójánál kell kérelmeznie a végzős diáknak, hogy engedélyezze számára a szóbeli pótlóvizsgát. Fontos, hogy ehhez

legkésőbb május 28-án 16 óráig elektronikus úton el kell küldeni a fel nem róható ok igazolására szolgáló dokumentumokat.

A határidő jogvesztő.

Az igazgató döntéséről legkésőbb június 1-ig elektronikus úton értesíti a vizsgázót, valamint – ha emelt szintű szóbeli vizsgát engedélyezett – a vizsga megszervezéséért felelős kormányhivatalt. A módosítás érinti a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló rendeletet is, mert „a szóbeli vizsga eredményéből érettségi pont számítható”.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×