INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

ballagás

érettségi

koronavírus-járvány

Ballagási ünnepség a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban 2018. május 4-én.

Eldőlt, hogy lehet ballagás és pótérettségi

Infostart

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint nem kell védettségi igazolás, hogy valaki részt vehessen a ballagáson. A pótérettségire május 28-ig lehet jelentkezni.

Az iskolák felmentést kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól. Az Orbán Viktor által aláírt, keddtől hatályos rendelet szerint idén szervezhetnek ballagásokat az iskolák, az épületükön kívüli területeken, május 25-e után – írja a Magyar Közlöny alapján a 24.hu.

A ballagáson a meghívottak életkortól, a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek. Annyi a megkötés, hogy ők az iskola zárt részeiben nem tartózkodhatnak.

A rendelet szerint az iskola igazgatója dönt a ballagáson érvényes magatartási szabályokról, a belépés rendjéről, arról, hogy egy ballagó hány embert hívhat meg a szabadtéri ünnepségre.

A ballagóknak és a ballagáson fellépőknek nem kötelező a maszkviselés (illetve a 6 éven aluliaknak és az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élőknek)

Pótérettségi

A középiskola utolsó évfolyamát az idei tanévben befejezőnek szóbeli pótlóvizsgát kell szervezni, ha az írásbeli vizsgán vagy a gyakorlati vizsgán neki fel nem róható okból távol maradt. Az intézmény igazgatójánál kell kérelmeznie a végzős diáknak, hogy engedélyezze számára a szóbeli pótlóvizsgát. Fontos, hogy ehhez

legkésőbb május 28-án 16 óráig elektronikus úton el kell küldeni a fel nem róható ok igazolására szolgáló dokumentumokat.

A határidő jogvesztő.

Az igazgató döntéséről legkésőbb június 1-ig elektronikus úton értesíti a vizsgázót, valamint – ha emelt szintű szóbeli vizsgát engedélyezett – a vizsga megszervezéséért felelős kormányhivatalt. A módosítás érinti a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló rendeletet is, mert „a szóbeli vizsga eredményéből érettségi pont számítható”.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Ballagási ünnepség a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban 2018. május 4-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018