eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Korózs Lajos, az MSZP parlamenti képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Korózs Lajost állítja a hatvani ringbe az MSZP és a Párbeszéd

Heves megye 3-as számú választókerületében az MSZP országgyűlési képviselőjét, a népjóléti bizottság elnökét tartják a legalkalmasabbnak arra, hogy a két párt közös jelöltjeként induljon az előválasztáson.

Korózs Lajos a szociális-, és nyugdíjügyek iránt elkötelezett, tapasztalt politikus, aki országgyűlési képviselőként már kiérdemelte az emberek bizalmát – olvasható a szocialista párt közleményében. „Pályafutása során mindig a segítségre szoruló emberek oldalán állt, ízig-vérig Heves megyeiként pedig tisztában van vele, hogy a helyieknek milyen problémákkal kell szembenézniük nap mint nap.”

A dél-hevesi térség képviselőjelöltjeként céljai közt szerepel, hogy növelje a háziorvosi praxisok, a védőnők és a szociális ellátásban dolgozók számát megfelelő bérezésükkel együtt. Hisz abban, hogy a társadalmi igazságtalanságok megszüntethetőek, ezért támogatja, hogy a fiatalok ingyenesen juthassanak az első diplomájukhoz, amivel elkerülhető, hogy egy gyermek sorsát előre meghatározza születési helye és családja vagyoni körülményei. „Meggyőződésünk, hogy az előválasztást követően 2022-ben Korózs Lajos már hatpárti jelöltként sikeres kihívója lesz a Fidesznek a hatvani körzetben” – teszik hozzá.

Mint írják, az MSZP-ben és a Párbeszédben egyaránt hisznek abban, hogy 2022-ben kormányváltásnál többre lesz szükség. „Korszakváltás kell – zárul az MSZP kommünikéje –, mert az önkényuralom felszámolásán túl létre kell hoznunk egy demokratikus, igazságos, szociálisan érzékeny, környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországot.”

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×