eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így készül a nyitásra a Hunguest Hotels

Mintegy ötvenmilliárd forintból 14 szálloda újul meg. Gyorsan elkeltek az egészségügyi dolgozóknak szóló kedvezményes helyek.

A Hunguest Hotels a pandémia alatt is megtartotta újranyitó szállodái munkavállalóit, ezért az elsők között tud nyitni - mondta a Világgazdaságnak Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója.

A lap csütörtöki cikke szerint péntektől a lánc tíz szállodája fogadja a vendégeket, és a balatoni kempingekben is elstartol a szezon, a Balatontourist már a 70. szezonját kezdi meg. Öt saját üzemeltetésű és egy franchise kempingben várják a vendégeket.

Détári-Szabó Ádám közölte: a szállodafelújítás az ütemterv szerint halad, hamarosan indul a montenegrói egység fejlesztése is. Mintegy ötvenmilliárd forintból 14 szálloda újul meg, ami Magyarország eddigi legnagyobb szállodafelújítási projektje. Az önerő ebből több mint 30 milliárd forint, azaz minden 1 forintnyi támogatáshoz 2 forint saját forrás társul. A balatonalmádi és az egyik hévízi hotelt várhatóan az ősszel átadják, máshol még a bontás zajlik. A teljes projekt a tervek szerint 2023-ban fejeződik be, ezzel párhuzamosan pedig több száz szállodai szakember felvételét készítik elő. A felújítások is több száz embernek adnak munkát több éven keresztül, vagyis az építőiparban kiemelkedő megrendelőként jelent meg a Hunguest, ráadásul a kevésbé intenzív fejlesztési fókuszú régiókban - mondta.

Kitért arra, hogy az ausztriai szállodáik az ottani szabályozásoknak megfelelően zárva tartanak tavaly ősz óta. Ez azért fájó, mert ott a téli időszak a főszezon.

Az egészségügyi dolgozókat megszólító kedvezményükre óriási volt az igény: az ezer díjmentes csomagot kevesebb mint három óra alatt lefoglalták - közölte. A koronavírus elleni küzdelemben részt vevő egészségügyi dolgozókra és családtagjaikra vonatkozó 25 százalékos kedvezmény továbbra is elérhető a kijelölt szállodákban május 20-ig történő foglalás esetén, az utazási időszak vége pedig december közepe.

Közlése szerint a belépés feltétele a védettségi igazolvány, ennek az ellenőrzése az érkezéskor történik. Minimális lemondási arányt tapasztalnak a még nem védett vendégek korábban lefoglalt utazásainál, nem érzékelik, hogy ez nagyobb mértékben visszavetné a forgalmat.

Elmondta, hogy

a tavalyi nehéz év volt az egész ágazat számára, a Hunguestnél több mint 50 százalékos volt a bevételcsökkenés 2019-hez képest, amely viszont a szektor egyik legjobb éve volt.

A kényszerű üzemszüneteket, a határzárakat csak részben tudta kompenzálni a belföldi desztinációk iránti kereslet növekedése a nyári szezonban. Ugyanakkor vezető vidéki szállodaláncként kisebb mértékben szenvedték meg ezt az időszakot, mint a szinte teljesen külföldi vendégkörre építő budapesti hotelek - jelezte. Idén fontosnak nevezte a fegyelmezett gazdálkodás folytatását az év hátralévő részében is. Szerinte folytatódhat a tavaly elkezdődött trend, és még több magyarországi vendég választ majd belföldi úti célt. Hatalmas az utazás iránti vágy, a június 15-től kezdődő nyári időszak hozhatja el a csúcsot - közölte a vezérigazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×