eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje beszél a Karácsony Gergellyel, az MSZP és Párbeszéd főpolgármester-jelöltjével és Ujhelyi Istvánnal, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltjével az Ezrek életét veszélyezteti a kormány évente - egyre rosszabb a levegő Budapesten címmel tartott sajtótájékoztatón az Országgyűlés Irodaháza előtt 2019. május 15-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Jávor Benedek: hol késik a magyar helyreállítási terv?

Kemény kritikát kapott ellenzéki oldalról a kormány.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bő egy hete arról tájékoztatott, hogy Magyarország az egészségügy fejlesztésére szeretné fordítani a legtöbb pénzt a koronavírus-járvány utáni európai helyreállítási alapból. Egyben megerősítette, hogy Magyarország az elsők között nyújtja be tervét, amely az országnak járó több mint 2500 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásra vonatkozik majd, a 3300 milliárd forintot meghaladó hitelkeretre nem terjed ki.

Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője Facebook-bejegyzésében azonban azt sérelmezi, hogy bár május 3. van, bizottsági információk szerint péntekig csak 13 tagállam nyújtotta be a tervet, és Magyarország nincs közöttük. Ismeretes, főszabályként 2021. április 30-ig kellett volna a tagállamoknak benyújtaniuk nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési terveiket, azzal együtt, hogy az Európai Bizottság szóvivője április közepén már jelezte: a dátum nem jogi, hanem csupán „munkaterv szerinti” határidőt takar.

„A magyar kormány esetében semmit nem tudunk, hogy mi és miért történik” – teszi hozzá az ellenzéki párt EP-képviselője, 11 pontba szedve észrevételeit és kritikáit a helyreállítási alap felhasználásának előkészítését illetően. Jávor Benedek szerint „mostanra már a kormány sem tudja, pontosan mit csinál és kérdés, hogyan fog kitalálni a saját maga által létrehozott útvesztőből”.

A magyar kormány teljes káoszba fullasztotta a Helyreállítási Alap felhasználásának előkészítését. Mostanra már a...

Közzétette: Jávor Benedek2021. május 3., hétfő
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×