INFORÁDIÓ
2021. április 17. szombat
Rudolf

szeretethíd

református egyház

önkéntesség

Önkénteseket vár a Szeretethíd - nem nehéz a feladat, de óriási a segítség

Önkénteseket vár a Szeretethíd - nem nehéz a feladat, de óriási a segítség

InfoRádió

Május közepén szervezi meg tizenharmadik alkalommal Szeretethíd nevű akcióját a Magyar Református Szeretetszolgálat. Olyan magánszemélyek és közösségek jelentkezését várják, akik szívesen végeznének önkéntes munkát saját lakókörnyezetükben.

A Szeretethíd - Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok a református egyház önkénteseket megszólító programja. Nem kizárólag reformátusoknak szól, de az alapértékei református, keresztyén szellemiségben fogalmazódtak meg. Célja, hogy hidat képezzen az egyházhoz tartozók és az oda nem tartozók között, de idén (ahogy az tavaly is bebizonyosodott) talán még fontosabb, hogy az emberek összefoghassanak és valamilyen módon segíteni tudjanak, vagy legalább mosolyt csaljanak mások arcára.

Önkéntesként környezetvédelmi, fejlesztési és szociális területeken lehet valamilyen feladatot elvégezni. Nagyon sokan szoktak szemetet szedni, mások olyan elhanyagolt sírokat vesznek gondozásba, amelyeket mások nem tudnak rendben tartani, vannak fejlesztési feladatok, sokan például játszótereket újítanak fel, festenek le. A szociális területen még színesebb a paletta: vannak, akik időseket látogatnak meg, mások süteményt osztogattak vagy ingyen ölelést, vagyis apróságokkal is lehet segíteni - mondta el Győri Judit, a Szeretethíd főkoordinátora az InfoRádióban. Hozzátette: jó megélni, hogy még a korlátozások mellett is meg lehet élni ezt a közösséget.

Bár a jelentkezés – amely egész áprilisban tart a szeretethid.hu honlapon – teljesen nyitott, tapasztalataik szerint elsősorban csoportok érkeznek (akár családok is) önállóan kitalált és vállalt feladattal, de vannak egyéni jelentkezők is, akik valamilyen meglévő feladathoz kapcsolódnak. Az önkéntes programokra május 14-15-én, hétvégén kerül sor.

Az idei programmal a Szeretetszolgálat az Önkéntesség Magyarországi Éve kezdeményezéshez is csatlakozott.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Szeretethíd - Győri Judit
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018