eur:
393.76
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új fejlemény a hajléktalankórház ügyében

A főváros nem enged, ám a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerint kilenc hónapja lehet tudni, hogy a bérleti jogviszony meg fog szűnni.

A főváros nem engedi kiköltöztetni a Szabolcs utcai épületből a hajléktalankórházat, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas ingatlant az intézménynek - közölte Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta: a kórház munkatársaival közösen úgy döntöttek, hogy nem hagyják "szétverni" a kiváló szakmai műhelyt.

"Nem hagyjuk magukra a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével"

- fogalmazott.

Hozzátette: nem adják fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas helyet a munka folytatásához.

Kiemelte, a hajléktalankórházban folyó kiváló szakmai munka nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás nemzetközi mércével mérve is kiválóan helytállt a koronavírus-járványban.

"Az intézmény sok terhet vesz le a többi fővárosi kórház válláról azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek ápolását vállalja" - olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Az InfoRádió az ügyben megkereste a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt is. A szervezet közleményében azt írta, hogy a Fővárosi Önkormányzat kilenc hónapja tudja, hogy a bérleti jogviszony meg fog szűnni, mivel az MNV Zrt. már 2020. júniusában értesítette erről. Hozzátették: a hat hónapos felmondási idő lejáratát megelőzően, a főváros tétlensége miatt kialakult helyzet ideiglenes rendezése érdekében - tekintettel a járványidőszakra – februárban az MNV Zrt. egy új, rövidtávú, határozott idejű bérleti szerződést ajánlott fel, amelynek értelmében április 30-ig biztosítja az ingatlant a hajléktalankórház számára. Ezt a szerződési ajánlatot az MNV Zrt. aláírta és megküldte, a fővárostól viszont a mai napig válasz nem érkezett – hangsúlyozta a hivatal, amely szerint a Fővárosi Önkormányzatnak 9 hónap állt a rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg.

Időközben a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet helyezhetik el a Szabolcs utcában. A lap úgy tudja, azért döntöttek így, hogy az intézet a legmodernebb, XXI. századi körülmények között végezhesse feladatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×