eur:
392.9
usd:
366.98
bux:
66114.18
2024. április 25. csütörtök Márk
A koronavírus elleni Pfizer-BioNtech vakcinát készíti elő az oltáshoz a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozója Zalaegerszegen 2021. január 5-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Megvan az oldal, ahol az oltási regisztrációt ellenőrizni lehet

Azok, akiket még nem kerestek meg az oltás beadása ügyében, leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy internetes felületet nyitott erre a célra.

Az oldal eléréséhez ide kell kattintani: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/, ami beindítása után jó időre elérhetetlenné vált, és öt óra körül lépett ismét működésbe, ám maga a lekérdezés továbbra sem működik.

A központi járványtájékoztató oldalon szereplő tájékoztatás szerint a rendszerbe az online regisztrációk és a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papír alapú jelentkezésének is bekerülnek, az új oldalon pedig azt lehet ellenőrizni, hogy a feldolgozás milyen státuszban van.

A TAJ-szám és a születési dátum beírása után a képernyőn egy IGEN vagy NEM üzenet jelenik meg.

Mi a teendő, ha...?

IGEN esetén a vakcinaigény iránti regisztráció érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilvántartják a jelentkezőt mint oltandó személyt, előbb-utóbb sorra fog kerülni.

NEM esetén a regisztráció még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet

  • hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával.
  • az, hogy az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezése esetén pár napot, postai úton küldött jelentkezése esetén nagyjából egy hetet vesz igénybe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát előbb ellenőrzik, csak ezután kerülnek be az oltandók rendszerébe.

Ilyenkor pár nappal később ismét érdemes ellenőrizni az oldalon a regisztráció állását.

Ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Hozzáteszik még, hogy az oltás folyamatos, jelenleg a regisztrált idősek oltása élvez prioritást. Az eddig regisztrált 65 év felettiek 69 százaléka van jelenleg beoltva. Minden regisztrált sorra fog kerülni, a még oltásra várók türelmét kérik. Az oltás gyorsaságát egyedül a rendelkezésre álló vakcina korlátozza - jegyzik meg.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×