INFORÁDIÓ
2021. április 10. szombat
Zsolt

koronavírus

járvány

regisztráció

ellenőrzés

A koronavírus elleni Pfizer-BioNtech vakcinát készíti elő az oltáshoz a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozója Zalaegerszegen 2021. január 5-én.

Megvan az oldal, ahol az oltási regisztrációt ellenőrizni lehet

Infostart

Azok, akiket még nem kerestek meg az oltás beadása ügyében, leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő egy internetes felületet nyitott erre a célra.

Az oldal eléréséhez ide kell kattintani: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/, ami beindítása után jó időre elérhetetlenné vált, és öt óra körül lépett ismét működésbe, ám maga a lekérdezés továbbra sem működik.

A központi járványtájékoztató oldalon szereplő tájékoztatás szerint a rendszerbe az online regisztrációk és a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papír alapú jelentkezésének is bekerülnek, az új oldalon pedig azt lehet ellenőrizni, hogy a feldolgozás milyen státuszban van.

A TAJ-szám és a születési dátum beírása után a képernyőn egy IGEN vagy NEM üzenet jelenik meg.

Mi a teendő, ha...?

IGEN esetén a vakcinaigény iránti regisztráció érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilvántartják a jelentkezőt mint oltandó személyt, előbb-utóbb sorra fog kerülni.

NEM esetén a regisztráció még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet

  • hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával.
  • az, hogy az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezése esetén pár napot, postai úton küldött jelentkezése esetén nagyjából egy hetet vesz igénybe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát előbb ellenőrzik, csak ezután kerülnek be az oltandók rendszerébe.

Ilyenkor pár nappal később ismét érdemes ellenőrizni az oldalon a regisztráció állását.

Ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.

Hozzáteszik még, hogy az oltás folyamatos, jelenleg a regisztrált idősek oltása élvez prioritást. Az eddig regisztrált 65 év felettiek 69 százaléka van jelenleg beoltva. Minden regisztrált sorra fog kerülni, a még oltásra várók türelmét kérik. Az oltás gyorsaságát egyedül a rendelkezésre álló vakcina korlátozza - jegyzik meg.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018