eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Cáfolat: a rendőrök nem ütöttek meg igazoltatáskor egy pártelnököt Budapesten

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő hétfőn azt állította: gumibottal gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában szórólapot találtak.

A BRFK az alábbiakat közölte a police.hu honlapon: egy országgyűlési képviselő március 15-én délelőtt közösségi oldalán számolt be arról, hogy pártja VI. kerületi elnökét Budapesten, a Vigadó téren rendőrök igazoltatták, majd állítólag gumibottal gyomorszájon ütötték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják – az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá.

A Facebook-bejegyzésben nevesített politikussal a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak többszöri próbálkozásra sikerült felvenni a kapcsolatot. A férfi telefonon történő meghallgatása során igazoltatása körülményeit zavarosan adta elő; még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren.

A meghallgatás végén kijelentette, hogy sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×