eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Már napi ötszáz egészségügyi hallgató segíti a mentők munkáját

Naponta már ötszáz orvos- és egészségtudományi hallgató segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját a koronavírus-járvány elleni védekezésben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tárca parlamenti és stratégiai államtitkárát idéző közlemény szerint Schanda Tamás hangsúlyozza, "mindannyiunk háláját és elismerését kiérdemlik az orvos- és egészségtudományi hallgatók, akik már egyetemi éveik alatt pótolhatatlan hozzájárulással erősítik a járvány elleni védekezést". Ezek a fiatalok értékelése szerint felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek az emberi életek megmentéséért, emellett pedig eredményesen eleget tesznek tanulmányi és vizsgakötelezettségeiknek is.

Az Országos Mentőszolgálatnál

októbertől februárig mintegy 26 ezer műszakban teljesített szolgálatot mintegy 2200 hallgató, és csaknem 1000 egyetemistát vontak be a kórházi, klinikai tevékenységek támogatásába.

A koronavírus elleni védekezésben közreműködő hallgatók oltása folyamatos, munkájukért munkadíjban részesülnek, tanulmányi és vizsgakedvezményekkel élhetnek a tavaszi félévben is. Az elmúlt hónapokban már kialakult az együttműködés, a közös feladatszervezés az orvos-, egészségtudományi egyetemek vezetői, hallgatói önkormányzatai, a kormányhivatalok, az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálat és ITM között - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×