eur:
394.94
usd:
363.46
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Védőmaszkot visel egy kávézó felszolgálója a koronavírus-járvány második hulláma miatt Nyíregyházán 2020. november 2-án. Ezen a napon életbe lépett a maszkviselésre vonatkozó új szabály: már az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Keményen fizet, aki vét a karanténszabályok ellen

Akár egymillió forintba és egyéves bezárásba is kerülhet, ha az üzemeltető vagy vezető a felelős a szabálytalanságért.

Egymillió forintos összeget is fizethet, aki megsérti a szolgáltatásokkal kapcsolatos járványügyi rendelkezéseket – derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.

Azt írja az értesítő, hogy a rendelet betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi, egy nap akár többször is. Százezertől egymillió forintig terjedő összeget szabhatnak ki a vétkesekre, a helyiséget, területet, intézményt, illetve helyszínt legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatják. Ráadásul ezeket a büntetéseket együtt is alkalmazhatják.

De ha az üzemeltető vagy a vezető a szükséges intézkedéseket megtette a jogellenes helyzet felszámolása érdekében – azaz a jogsértő személyt felszólította távozásra, és azt követően, hogy a jogsértő személy a távozásra történő felszólításnak nem tett eleget, a rendőrséget értesítette –, akkor nem őt terheli a felelősség.

15 napon belül fizetni kell, és bírságot kiszabó határozat ellen nincs helye fellebbezésnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×