eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Egy diákmunkás régi iratokat rendez a nyíregyházi önkormányzat irattárában 2015. július 9-én. A város önkormányzata és intézményei az állami diákmunka programban146 diákot foglalkoztat egy hónapig, napi hat órában.
Nyitókép: MTI/ Balázs Attila

Fontos bejelentés Novák Katalintól, sokakat érint

A diákmunkások jól járnak majd, és hamarosan újabb részleteket ismertetnek.

Azokat a fiatalokat is érinti a 25 év alattiak szja- (személyi jövedelemadó) mentessége, akik diákszövetkezeteken keresztül vállalnak munkát - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban azt mondta, hogy a fiatalok diákszövetkezeteken keresztül átlagosan havonta nyolcvan órát dolgoznak, ezért átlagosan bruttó 96 ezer forintot kapnak, így eddig nettó 81 ezer forintot vittek haza.

Az szja-mentességnek köszönhetően ez az összeg több mint 14 ezer forinttal nő, így a teljes bruttó fizetést kézhez kapják nettó jövedelemként - emelte ki a miniszter.

A videóhoz írt bejegyzésben az áll, hogy ennek további részleteiről csütörtökön ifjúsági szakmai szervezetekkel egyeztetnek.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×