eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fertőtlenítik a sporteszközöket az egyik bezárt edzőközpontban Nyíregyházán 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt kormányzati védelmi intézkedések szerint ettől a naptól tilos a szabadidős létesítmények használata, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Javaslattal álltak elő az edzőtermek újranyitásáért – íme a fő irány

A Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége (MEDZOSZ) egy kilenc pontból álló javaslatot tett le az edzőtermek újranyitása érdekében, mivel a szakma megélhetési problémákkal küzd a tavaly november 11-e óta tartó zárva tartás miatt.

A MEDZOSZ az elmúlt hét során megküldte kilencpontos javaslatát az operatív törzsnek, Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének, valamint Szabó Tünde sportállamtitkárának, amelyben egy egy hónapos tesztnyitási időszakot javasolnak. A szövetség elnöke az InfoRádióban emlékeztetett, a novemer óta eltelt időben számos edzőterem kényszerült végső bezárásra, azonban, ha a javaslataik – mintegy a vírushelyzetre reagálva – minden érintett részéről elfogadásra kerülnének, biztonságosan újraindulhatna a sportélet a termekben.

Dechert Áron számításai szerint a tesztidőszak nagyjából február 20-tól nagyjából március 20-ig terjedhetne, amit reményeik szerint a hónap végétől már a normál üzemmód követne a hazai edzőtermekben.

A kilenc ponttal kapcsolatban az elnök megjegyezte, miután Magyarországon két és félezer edzőterem üzemel, ezért nagyon nehézkes egy egységes keretrendszert kidolgozni, ami mindenki számára ideális.

A fő irány, hogy a helyiségekben ne legyen zsúfoltság, valamint a maszk használata sem lehet kérdés.

Utóbbi alól kivételt legfeljebb az aktív mozgást végzők képezhetnének. A javaslatuk szerint a kardio gépek között plexifalat kellene felhúzni, illetve a tesztidőszakban ne üzemelhessenek a büfék, illetve a vizesblokk-helyiségek. Fontos pont végül az is, tette hozzá Dechert Áron, hogy

a termeknek gondoskodniuk kellene a vendégek előzetes regisztrációjáról,

hogy tudják, adott napon hány ember szeretne sportolni náluk.

A szakember elárulta, jelenleg mintegy 500 terem az, amely az ismertetett kilenc pontot elfogadta, de szeretnék, ha ez a szám a héten legalább 1000-1200-ra emelkedne.

Az elnök arra is kitért, hogy az ajánlatuk szerint, figyelemmel a biztonsági távolságok betartására, egy terem hasznos területének legfeljebb 40 százalékán lehessenek vendégek. Ha elfogadják a javaslatokat, azok betartásának ellenőrzését a MEDZOSZ, mint országos érdekképviseleti szövetség, vállalná a teszthónapban. A javasoltaktól eltérőkre bezárás várna – tette hozzá Dechert Áron.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×