eur:
394.07
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: pixabay

Digitális ugródeszka: milliókat érő segítség érkezik

Nehéz helyzetben lévő általános iskolák számára Digitális ugródeszka néven pályázatot indít a Telenor és a Magyar Református Szeretetszolgálat. A projekt keretösszege 10 millió forint.

A Telenor Magyarország és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésében megvalósuló Digitális ugródeszka nevezetű pályázat célja, hogy olyan hátrányos helyzetű településeken működő iskolákat segítsen a digitális oktatásra való átállásban, illetve az abban való előrelépésben, amelyek jelen pillanatban vagy olyan eszközparkkal rendelkeznek, ami elavult, vagy egyáltalán nincsenek meg a megfelelő eszközeik, hogy a fejlett technológiai programokat használják.

A pályázati konstrukció keretében egyfelől eszköztámogatásokat kívánnak biztosítani – notebookokra és tabletekre kell gondolni –, továbbá lehetőséget az iskolai pedagógusok számára, hogy részt vegyenek a Telenor HiperSuli digitális módszertani képzésén – ismertette az InfoRádióban Lutár Balázs, a szeretetszolgálat igazgatóhelyettese.

A pályázat keretösszege 10 millió forint, amiből maximum öt iskola támogatása tud megvalósulni. A pontos felhívás a hipersuli.hu/digitalis-ugrodeszka/ című internetes felületen érhető el, a pályázatokat február 10-ig várják. A kiírás célcsoportját a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett és/vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő felső tagozattal rendelkező általános iskolák képezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×